Ripple’dan Ses Getirecek Rapor: İşte Geleceğin Parası!

2 years ago 77

Paranın tarih boyunca büründüğü farklı biçimlerden yeni bir evreye geçişinin eşiğinde yer alıyoruz. Ripple raporu, bu kritik sürece ışık tutuyor.

 CBDC'ler, Sistemi Ele Geçirecek!

Ripple (XRP) tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre,  finans sektörünün önde gelenleri merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) fiat paranın geleceği olarak görüyor. 15 Temmuz'da yayınlanan Ripple  raporu, CBDC'lerin finansal katılım ve krediye erişim gibi faydalarla önümüzdeki beş yıl içinde  küresel çapta ekonomik ve sosyal değişiklikleri yönlendirmek için daha büyük bir etkiye sahip olduğunu  belirtti. Farklı ülkelerden 1.600 kişinin katıldığı anket, Asya Pasifik bölgesinin CBDC popülaritesinde lider olduğunu gösterdi. Bölgede, Çin merkez bankası son zamanlarda CBDC pilot projesini daha fazla şehre genişletme planlarını açıkladıktan sonra liderliğini koruyor. Katılımcıların yüzde 70'i CBDCleri geleceğin parası olarak görüyor.

Özellikle finans kurumlarındaki yöneticilerin %85'i, birçok ülkelerinin önümüzdeki dört yıl içinde CBDC'leri açıklayacağından emin. Ankete kayılanlar, CBDC'lerin finansal kapsayıcılığı artırmanın yanı sıra, dijital para biriminin ülkeleri daha rekabetçi kılacağına, ödeme sistemlerini iyileştireceğine ve finansal inovasyonu ilerleteceğine inanıyorlar. Rapor, CBDC'leri kullanıma sunmanın olağanüstü faydalarını vurgulamasına rağmen, merkez bankaları hala finansal eğitim, kimlik doğrulama, çevrimdışı erişim, gizlilik ve güvenlik korumaları gibi zorluklarla karşı karşıya. Raporda şu ifadelere yer verildi:

Sonuçta, CBDC'lerin daha kapsayıcı finansal sistemler getirme potansiyeli konusunda fikir birliği var. CBDC'lerin tam olarak sistemde etkin olması için hala yapılması gereken çok iş var. Ancak, birçok ülke düğmeye bastı ve yakında domino etkisi görmemiz mümkün.

Küresel İşbirliği Çağrısı

Bununla birlikte, birçok ülke, CBDC projeleri arasındaki birlikte çalışabilirliği artırmak için küresl bir işbirşine odaklanıyor. ABD Hazine Bakanlığı, küresel CBDC'leri yönetmek  ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi tavsiye etti. Son dönemde birçok hükümet iflaslar ve yüksek volatilite nedeniyle kripto paraları hedef aldı.

Bu nedenle, CBDC'lere yönelik ilgi giderek artıyor. Raporun bulguları, bu süreçte önem teşkil ediyor. Kripto para birimlerinde devam eden düşüş ile bazı ülkeler, CBDC'lerin kullanıma sunulmasının riskleri  azalatağını düşünüyor. Birleşmiş Milletler (UN), dün yayınladığı raporda gelişmekte olan ülkelerde Bitcoin (BTC) reklamlarının yasaklanmasını tavsiye etti.

Read Entire Article