Ripple Davası Ne Zaman Bitecek? Takvim Değişikliği Oldu!

2 years ago 319

Türk yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen XRP davasında yeni gelişmeler oldu. Peki dava ne zaman sona erecek? Davayla ilgili son duyuruları, uzman hukukçuların görüşlerini ele alıyoruz. XRP için adeta ölüm kalım mücadelesine dönüşen SEC davası ne zaman bitecek?

Ripple Davasında Takvim Değişikliği

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Ripple aleyhine açtığı davaya başkanlık eden yargıç, beklenmedik bir program değişikliği yaptı. Davayı yakından takip eden bir avukat olan James K. Filan, Yargıç Torres‘in daha önce 2023’e girmesi planlanan dava takvimini değiştirdiğini söylüyor.

“Yargıç Torres önerilen takvimi değiştiriyor. Bilirkişi ifadesini hariç tutma talepleri 30 Ağustos 2022’ye kadar tam olarak bildirilmelidir. Özet yargılama talepleri, 15 Kasım 2022’ye kadar tam olarak bilgilendirilmelidir”.

Ripple Davası Ne Zaman Bitecek?

Avukat ve kripto uzmanı Jeremy Hogan’a göre, program değişikliği Yargıç Torres’in davanın Noel’den önce sonuçlanmasını istediğini gösteriyor.

“Ah, bu hoş bir sürpriz. Yargıç Torres, kısa karar özetlerinin programını 15 Kasım’a erteledi. Bundan ne alıyorum? Ripple ve SEC davasının Noel’den önce bitmesini istiyor”.

Geçen hafta Filan, Ripple ve SEC‘in özet değerlendirme ve uzman itirazları için açılış özetlerini Ağustos’a, kapanış özetlerini ise Noel’den birkaç gün öncesine erteleme konusunda bir anlaşmaya vardıkları duyurmuştu. Hogan, anlaşmanın dava için “en kötü durum senaryosu” olduğunu söylemişti.

Ancak Filan, Ripple’ın gecikmeyi kabul etmesinin, nihayet bir tarih belirlemelerine ve daha fazla zaman kaybından kaçınmalarına izin vererek şirkete fayda sağlayabileceğini söyledi.

“Birçok insan Ripple’ın neden bu programı kabul ettiğini sorguluyor. İçimden bir his, bunda haklı olduklarını söylüyor. Ripple kabul etmeseydi, tahminime göre daha fazla zaman alacak olan daha fazla anlaşmazlık görecektik. O zaman hareket programı 2023’e giderdi. Kanımca bu, Ripple’ın bu programa kilitlenmesi için çok akıllıca bir hareketti”.

Buna göre Ripple davası için Kasım ayı ile Noel arasında bir tarihten söz edilebilir. XRP, davanın üzerinde kurduğu baskı sebebiyle yıllardır ATH seviyesine yaklaşamadı. Bitcoin’in son geri çekilmeleri ise fiyatını büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Davanın sonuçlanması fiyatı yeniden ATH seviyesini hedeflemesini sağlayabilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article