Ripple Davası Son Durum! Avukat Amicus Brief’i Açıkladı!

1 year ago 71

2020 sonlarında başlayan Ripple davası yaklaşık 2 yıldır devam ediyor. XRP yatırımcıları bu durumdan hiç memnun değil. Ancak tünelin ucundaki ışık artık görüldüğü için XRP talebi önemli ölçüde arttı. Özet karar başvurusuyla birlikte XRP yaklaşık %56 oranında değer kazandı. Eğer özet karar birkaç ay içinde alınırsa yatırımcıların yüzü daha da gülecek. Peki Ripple davasında son durum ne?

Ripple Davası Son Durum

ABD SEC ve Ripple arasında uzun süredir devam eden yasal mücadele, Ekim ayında sonuca yaklaştı. Çok sayıda kişi ve firma, XRP davasında Amicus özetleri sunmak için mahkemeden izin istemek üzere öne çıktı. Peki Amicus nedir? Ripple davası için Amicus’un önemi ne? Avukat Jeremy Hogan bir yazısında, birçok Amicus Brief'in XRP için önemine değindi.

Avukat, Amicus Curiae'nin "Mahkemenin Dostu" olarak adlandırıldığını belirtti. Kayıtlara göre, Amicus sadece üst düzey mahkemelerde sunulmuştur. Bu mahkemeler ülkedeki zor sorunları çözüyor. Bununla birlikte, "duruşma düzeyinde" bir davada çok sayıda Amicus Brief görmek normal değildir. Farklı kişilerin XRP davasına girmesi, XRP destekçilerinin ilgisini gösteriyor. Mahkemenin ya da yargıçların davada bu kadar çok sayıda Amicus'a izin vermesi, buradaki konunun çok daha karmaşık olduğunu anladıklarını doğrudan gösterecektir. Zira bu konudaki karar büyük bir insan grubunu ve hatta sektörü etkileyecektir. Avukat, XRP davasında bunun iyi bir şey olduğuna inanıyor.

Amicus Brief Nedir?

Hogan ayrıca, bir davada sunulan Amicus Briefs'in rekor sayısının 78 olduğu bilgisini verdi. Birçok kişi mahkemeden 80 yılında bir kürtaj davasına girmelerine izin vermesini istedi. Ancak bu dava da ABD Yüksek Mahkemesi'ne ulaştı. Yargıç Analisa Torres'in SpendTheBits ve Investor Choice Advocates Network'ün XRP davasında özet sunma talebini kabul ettiği biliniyordu. Davada Ripple cephesini desteklemek için Amicus özetlerini veren bu şirketler kripto endüstrisini bekleyen tehlikeleri bertaraf etmeye çalışıyor.

Davanın özet kararının önümüzdeki yılın ikinci çeyrek sonuna kadar çıkması bekleniyor. Sonuç ne olursa olsun Ripple artık bu davanın geride kalmasıyla önüne bakabilecek. XRP yatırımcılarının son birkaç aydır devam eden heyecanı da buradan geliyor.

Read Entire Article