Ripple Davası Son Durum! XRP Yorumları!

2 years ago 95

Kripto paraların gördüğü en kritik hukuki mücadelelerden biri olan Ripple davası uzun süredir devam ediyor. 22 Aralık 2020 tarihinden bu yana devam eden davada 19 ay geride geldi. XRP yatırımcıları ise 2018 ATH seviyesinden bu yana ellerindeki tokenin eridiğini görüyor. Peki davada son gelişmeler neler? XRP güncel görünümü neye işaret ediyor?

Ripple Davası Son Durum

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), uzun süredir kendisinden istenen evrakları sunmamakta ısrar ediyor. SEC, bu ayın başlarında yayınlanan ve ABD piyasaları düzenleyicisini eski direktörü William Hinman'ın 2018'de Ethereum (ETH)'un bir menkul kıymet olmadığını belirttiği bir konuşmanın taslaklarını açıklamaya zorlayan bir emre karşı çıktığını söyledi.

SEC, bu belgelerin davayla ilgisi olmadığını ve gizli iç yazışmaların ifşa edilmeyeceğini açıkladı. Yine de Yargıç tarafından yayınlanan ifşa emri SEC’i bunu paylaşmaya zorluyor. SEC bu belgelerle ilgili çok farklı savunmalar yaptı. Sürekli değişen savunma argümanları geçtiğimiz günlerde dava Yargıcının da isyan etmesine neden oldu. SEC temsilcileri yargıç tarafından adeta azarlandı.

XRP Yorumları

En büyük kripto paralar arasında yer alan bir varlığı 3-4 yıl elinizde tuttuğunuzda tatmin edici kazançlar elde edersiniz. Geçtiğimiz 4 yıla baktığımızda bunu görüyoruz. Ancak XRP bir istisna oldu. En büyük kripto paralar arasında yer alan token ATH seviyesinden bu yana tatmin edici bir yükseliş görmedi. Üstelik 2021 yılı boğasında devam eden davanın da etkisiyle fiyatında baskı görmeye devam etti.

Yazı hazırlandığı sırada en büyük 8’inci kripto para olan Ripple (XRP) 0,36 dolardan alıcı buluyor. İşlem hacmi 1,8 milyar dolar ile %2 düştü ve fiyat son 24 saatte %2 değer kaybetti. McCalep tarafından satılacak XRP kalmaması uzun vadede fiyat için pozitif olsa da devam eden SEC mücadelesi yatırımcıları cesur adımlar atmaktan alıkoyuyor.

Kısa vadede XRP için 0,38 dolar üzerinde kapanışlara ihtiyaç var. Bitcoin’in 23.800 dolar üzerinde günlük kapanış yaptığı senaryoda XRP 0,4 dolar ve ilerisi için daha fazla alıcı toplayabilir.

Read Entire Article