Ripple Davasında Sona Geliniyor Mu? XRP Davasındaki Son Gelişme!

2 years ago 84

XRP yatırımcıları 2020 sonundan bu yana devam eden davanın artık biteceği günü bekliyor. SEC diretiyor. Çünkü diğer menkul kıymet sınıfındaki kripto para projelerine seri davalar başlatmadan önce kesin bir zafere ihtiyaç var. Peki XRP davasındaki son gelişmeler neler? Yatırımcıların yüzü artık gülecek mi?

Ripple Davası Neden Önemli

Ripple, biz XRP ile aynı şey değiliz dedi ve şirketin temelini oluşturan şeyi adeta reddetti. Bu, SEC tarafından açılacak davaya bir hazırlıktı. Ancak Ripple Labs, XRP satışlarıyla kendini fonladı ve bugünlere gelmesini ona borçlu. SEC ise haklı olarak bir şirketin hisse ihracına benzer şekilde yatırımcılara XRP satan Ripple şirketini dava etti. Yatırımcılar Ripple’ın büyümesiyle XRP fiyatının artacağını düşünerek yatırım yaptı ve bu bakış açısı XRP’nin menkul kıymet sınıfında olması için SEC’e göre yeterli. Apple hissesi alarak kazanç elde etmeye çalıştığınızı düşünün. Bu gayet normaldir, fakat eğer Apple, hisselerini SEC’e kaydolmadan ihraç ediyor olsaydı bu onu “kayıt dışı menkul kıymet” yapardı.

SEC haklı gerekçelerleler Ripple’ın peşine takıldı ve kesin bir zafere kadar yolundan dönmek istemiyor. Bitcoin ve Ethereum’un CFTC yetkisinde olmasını kabul eden Gensler, kripto paraların geriye kalan büyük bölümünün kendilerinin gözetiminde olması gerektiğine inanıyor. Uzun süredir yaptığı açıklamalar da bu doğrultuda. Buna ek olarak Obama döneminde Gensler’in CFTC tarafında da görev yaptığını bilmemiz gerekiyor.

Ripple Labs ise söylentilere göre davayı kaybetme ihtimaline şimdiden hazırlanıyor. Muhtemelen milyonlarca dolarlık (Ripple Labs’ın canını yakacak kadar değil) bir ceza ile süreç tamamlanacak.

Ripple Davasında Son Durum

SEC vs Ripple davası sonunda çok önemli Özet Yargılama işlemlerine başladı. Avukat James K Filan, davadaki her iki tarafın da sürece ilişkin önergelerini sunduklarını bildirdi. Komisyon, Ripple ve Davalılar aleyhine özet karar için harekete geçti. Ancak, dosyalar mühür altında sunuldu. Avukat, SEC'in Daphna A. Waxman hakkında bir beyanda bulunduğunu belirtti. Bu isim Ripple hakkında soruşturma başlatan ekibin bir parçasıydı.

Filan, komisyonun Ripple davasındaki özet Karar için önergesini desteklemek adına muhtırasını sunduğunu vurguladı. Filan ayrıca, Ripple ve diğer sanıkların da mühür altında SEC vs Ripple davasında Özet Karar için harekete geçtiklerini sözlerine ekledi. 19 Eylül 2022'de mühür altındaki evrakların kamuya açık düzenlenmiş versiyonları taraflar tarafından sunulacak. Bu arada, John Deaton, komisyonun SEC ve Ripple Davasında bir “uzlaşma” kararı vermesi ihtimali üzerinde duruyor. Eğer bu uzlaşma gerçekleşirse Ripple kendilerine kesilen cezayı ödeyerek süreci daha da uzatmadan sonuçlandırabilecek.

Ripple davasının sonuçlanması XRP yatırımcıları için yeniden yükseliş anlamına gelebilir. Elbette makro ekonomik gelişmeler izin verirse.

Read Entire Article