Ripple Raporu XRP Yatırımcılarını Sevindirecek! Fiyat Yükselir Mi?

2 years ago 93

Kripto para piyasalarındaki en talihsiz yatırımcılar 2018 yılının ATH seviyelerinden XRP alarak bugüne kadar bekleyenlerdir. Yıllardır XRP en büyük kripto paralar arasında yer almasına rağmen fiyatta ciddi bir büyüme gösteremedi. Hatta daha da kötüsü tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşamadı. 2020 Aralık ayında açılan SEC davasının da bunda payı büyük. Peki son rapor neler söylüyor?

Ripple (XRP) Raporu

Ripple Labs, projeyle ilgili çeşitli geliştirme notlarını da barındıran 2022 ikinci çeyrek raporunu yayınladı. Raporda ayrıca performansını etkileyen pazar dinamiklerine de değindi. Raporun önemli bir vurgusu, şirketin NFT pazarındaki fırsatlardan yararlanmayı amaçlayan arayışlarının doğrulanmasıydı. Ayrıca, SEC davasına odaklanma konusundaki taahhüdünü yineledi.

Ripple-SEC davası 19 aydır devam ediyor. Bu süreç hem Ripple’ın şirket olarak gelişimini hem de XRP fiyatını olumsuz olarak etkiliyor. Şirket, SEC davasının çözülmesi için agresif bir şekilde bastırdığını açıkladı. Ayrıca, düzenleyici netlik eksikliğinin yalnızca Ripple'ı etkilemekle kalmayıp, tüm kripto piyasası için büyük bir engel olduğunun altını çizdi.

SEC davası, Ripple'ın büyüme fırsatlarını takip etmesini engellemedi. Ripple, NFT pazarındaki büyüme fırsatlarını keşfetmekle ilgilendiğini ve NFT desteğini XRP Ledger'a entegre etmeyi planladığını doğruladı. Ayrıca Lotus Automotive ve Balmain moda markası gibi büyük markalarla NFT'lerini XRPL'de yayınlamak için ortaklıklar açıkladı.

XRP Yatırımcıları İçin Güzel Haber

Raporun en önemli bölümlerinden biri Root Network adlı yeni bir blockchain için FLUF World ile çalışıldığını açıklandığı kısımdır. XRP yatırımcılarını mutlu eden kısmı ise XRPL ile entegre olacak bu blockchain’in gas ücretleri için XRP kullanılacak olmasıdır.

Bu raporun ardından balina işlem sayıları da arttı. Örneğin, balina işlem sayısı metriği, son 2 saatte 1 milyon doların üzerinde 12 işlem kaydetti. Bu, bu metriğin bu hafta kaydettiği en yüksek sayıdır.

Bu kısım pek bir müjde olmasa da rapordaki diğer önemli detay Ripple’ın ikincil piyasalardan XRP toplamasıdır. Blockchain şirketi, XRP geri satın alma girişiminin amacının, satın alınan kripto varlığını On-Demand Liquidity (ODL) işletmelerine satmak olduğunu belirtti. Ripple'a göre, ODL çözümünün benimsenmesi önceki çeyrekte muazzam bir şekilde büyüdü. Rapora göre, ODL hacmi bir önceki yıla göre 9 kat arttı. ODL müşterileri, bu hizmeti yerel havale ve bireysel ödemelerin ötesinde toplu ödemelere ve hazine akışlarına kadar kullanıyor.

Ripple tarafından ODL müşterilerine 2022'nin ikinci çeyreğinde yapılan toplam XRP satışları, çeyrekteki küresel XRP hacminin %0,47'sini temsil ediyordu.

McCaleb tarafından satılacak daha fazla XRP’nin kalmaması, SEC davası için 2023 ilk yarı içinde sonuç beklentisi, gas ücreti olarak XRP’nin tüketilmesi ve daha birçok önemli detay uzun vadede XRP fiyatının artabileceğine işaret ediyor.

Read Entire Article