Ripple – SEC Davası Ne Zaman Bitecek: Ripple Genel Danışmanı Açıkladı!

2 years ago 109

Ripple Labs’ın genel danışmanı Stuart Alderoty, SEC’in Ripple aleyhindeki davasının gelecek yıl bitebileceğini açıkladığı ve şimdiye kadar davayı takip eden herkese teşekkür ettiği bir ileti dizisini Twitter’dan paylaştı. Peki, Alderoty neden davanın 2023’te bitmesini bekliyor?

“Ripple Davayı Çözmek İçin Çalışıyor”

Davanın gelişimini izleyen herkese teşekkür eden Alderoty, hem Ripple hem de mahkemenin çok çalıştığını ve bu nedenle kararın 2023’te verilmesini beklediğini belirtti. Ancak görünüşe göre SEC, yasal davanın sona ereceği günü ertelemeye çalışıyor.

Yaptığı açıklamalarda Alderoty, Aralık 2020’den bu yana davanın her gününde XRP yatırımcılarının zarar gördüğünü ifade etti. Danışmana göre SEC, aslında koruduğunu iddia ettiği yatırımcıların büyük zararlar görmesine sebep oldu.

Alderoty topluluğa, SEC’in Ripple Labs aleyhine dava açtığında, ABD’de XRP işlemlerini durdurmak için mahkemeden asla izin almaya çalışmadığını da hatırlattı. Bununla birlikte, ülkede yerleşik birkaç kripto borsası ve dünyanın diğer yerlerinde XRP işlemleri askıya alındı ve bu durumun SEC’in hedefine ulaşmasına yardımcı olduğu düşünülüyor.

Ayrıca SEC, Ripple ile mücadelenin yanı sıra, kripto para piyasasını “belirsizlik bulutu” içinde bırakıyor ve bu sebeple yeni teknoloji ABD’de gelişemiyor. Şu anda 40 milyon ABD vatandaşının kripto para yatırımı olsa da SEC çoğu coin ya da token’ın menkul kıymet olduğunu ve kripto borsaları üzerinde daha fazla kontrol talep ettiğini ifade ediyor.

“Servet ABD Dışına Taşınıyor”

ABD yetkililerini, kripto endüstrisine karşı aldıkları pozisyon için eleştiren Ripple’ın genel danışmanı, kripto endüstrisinin şu anda ABD’de “kripto yeteneği, teknoloji ve servet” olarak hareket ettiğini hatırlattı.

Dolayısıyla Alderoty’e göre kripto endüstrisi belirsizlik sebebiyle ABD’den kaçıyor ve bu da ilerleyen zamanlarda ülke için büyük sorunlara yol açabilir.

Read Entire Article