Ripple-SEC Davasında Kısmi Zafer! 3 Analistten Kritik XRP Yorumu Geldi!

2 years ago 93

Ripple (XRP) ve SEC arasındaki dava devam ederken, bugün XRP yatırımcılarını sevindirecek önemli bir gelişme meydana geldi.

Ripple, SEC Yetkililerinin Kimliğini Doğrulayabilecek

Ripple ve SEC davasının hakimi Sarah Netburn, Ripple’ın SEC’in üst düzey yetkililerinin bazı videolardaki kimliklerini doğrulamak için sosyal platformlarına celp gönderilmesi talebini kabul etti. Hukukçulara göre, SEC yetkililerin videolarının teyit edilmesi davanın sürecini büyük oranda etkileyebilir. Ripple, yedi SEC görevlisine iki mahkeme celbi sunacak. Analistler ve yatırımcılar, Ripple’ın SEC yetkilileri için talep ettiği celplerden olumlu bir sonuç çıkmasını umut ediyor. Yetkililerin, kendi açıklamalarını doğrulayacak olması da SEC’in suçlamalarına karşı önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. XRP fiyatının önündeki en büyük engel olarak nitelendirilen SEC davasının  kazanılması, Ripple’ın önünü açarak XRP'nin kaderini belirleyecek. Uzmanlar, XRP için menkul kıymet olmadığına dair çıkabilecek bir kararın, şirketin sınır ötesi ödeme platformunun genişlemesine ve buna bağlı olarak XRP’nin benimsenmesinin artmasına neden olacağını vurguluyor. XRP, an itibariyle 0.37 dolardan işlem görüyor. Önde gelen analistler günlük fiyat grafiğini değerlendirdi ve 0,41 dolara bir ralli öngördü. Teknik analist Bob Mason, XRP fiyat rallisinde üç ana direnç seviyesi belirledi. Mason, ilk direncin 0,3871 dolar, ikinci direncin 0,3986 dolar ve üçüncü direncin 0,4167 dolar olduğunu belirtti. Analiste göre, XRP fiyatı ikinci direnç seviyelerini geçemezse ve 0,3443 dolara düşerse, rallisine devam edemeyecek. Diğer bir popüler analist Rudy Fares, XRP fiyatının uzun bir süredir 0.30 ile 0.40 dolar arasında konsolide olacağını ifade etti. MATIC gibi kripto para birimleri yatırımcılarına büyük kazançlar sağlarken, XRP geride kaldı. XRP fiyatı 0,40 doları geçtiğinde, daha da yükselmesi ve piyasadaki diğer altcoinleri yakalaması bekleniyor.

Yatırımcı, Hala Temkinli!

Uzmanlara göre, yatırımcılar mahkeme kararına ve Fed politikasına karşı hala temkinli. Önde gelen analistlerden Grizzly’e göre XRP’de satış baskısı devam ediyor ve 0.39 dolardaki direnç seviyesi büyük bir engel teşkil ediyor.  Bloomberg, SEC’in giderek daha agresif hale geldiğini iddia etti. SEC ve Coinbase arasında devam eden yasal sorun nedeniye, analistler kripto pazarında daha fazla volatiliteden korkuyorlar Bloomberg’in analistleri, SEC’in politikalarının giderek daha agresif hale geldiği sonucuna vardı. Garlinghouse, SEC’in tutumu hakkında yorum yaptı ve şunları savundu:   Bence SEC büyük ölçüde haddini aştı. Ortada siyah ve beyaz arasında giri bir alan var. SEC, bu belirsizlikten faydalanarak krito para sektörüne zarar veriyor.
Read Entire Article