Ripple ve SEC Arasındaki Davada 100 Milyon Dolar Detayı

2 years ago 100

Popüler altcoin'lerden XRP'nin ihraççısı Ripple'ın CEO'su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) karşısında girişilen ve uzun zamandır devam eden yasal mücadelenin şirkete olan finansal yükü hakkında açıklamada bulundu.

Yasal Mücadelenin Maliyeti

Brad Garlinghouse, 15 Temmuz'da Austin Texas'ta düzenlenen Consensus 2022 etkinliğinde yaptığı açıklamada, dava sonuçlanana kadar Ripple'ın yasal masraflara 100 milyon dolardan fazla harcama yapacağını belirterek şunları söyledi:

Gerçekleri ve kanunları bir tarafa bırakacak olursak... Her şeye hazır olmak, SEC ile savaşabilmek için 100 milyon dolardan fazla harcamış olacağız. Bu mücadele sadece Ripple için değil.

Ripple CEO'suna göre, SEC ile girişlen yasal mücadelede karşılaşılan astronomik maliyetler her zaman ABD'li düzenleyicinin lehine oldu. Garlinghouse'a göre SEC, kripto paralarla ilgili şirketlerin çoğunluğunun kendisine karşı yasal girişimde bulunmak için gerekli finansal kaynaklara sahip olmadığı gerçeğine güveniyor. Sonuç olarak, bu yöntemle kripto para şirketlerini korkutarak kabul etmeleri için anlaşmaya zorluyor. Garlinghouse, bu konuda "Buradaki dinamikler şirketleri SEC ile anlaşmaya zorluyor çünkü savaşmayı göze alamazlar" diyor.

Davanın Risk Ödül Oranı

Ripple CEO'su, ayrıca şirketin neden bir anlaşmaya varmak yerine davanın sürmesini tercih ettiğine dair bazı bilgiler verdi ve mevcut durumda kripto para şirketlerinin çoğunluğunun Ripple'ın yaptığını yapacağını belirtti. Garlinghouse'a göre, devam eden yasal mücadele, yalnızca Ripple için değil, bir bütün olarak  kripto para sektörü için oldukça önemli.

Ripple, ABD'li düzenleyici gelişmekte olan sektör için düzenleyici netlik sağlamaya zorlamak adına SEC aleyhine mahkemeye gitme kararı aldı.  Öte yandan SEC, son yıllarda büyük inceleme altında olan gelişmekte olan sektörü düzenleme stratejisini tartışmakla meşgul.

Garlinghouse, röportajda, SEC'in Kurumsal Finansman Bölümü'nün eski direktörü Bill Hinman'ın 2018 yılında Ethereum'un (ETH) bir menkul kıymet olmadığını söylediği konferansa atıfta bulundu. Garlinghouse'ın işaret ettiği konferansta Hinman, iş dünyasındaki insanların kripto paralar için düzenleyici netliğin nihayetinde SEC tarafından sağlanacağına olan inancını vurgulamış ancak konuşmanın üzerinden dört yıl geçmiş olmasına rağmen sektör için net bir düzenleme yapılmış değil.

SEC ve Ripple arasındaki yasal mücadele, büyük ölçüde kripto para sektöründe şimdiye kadar görülen en büyük dava olarak kabul ediliyor. Ripple, SEC'in kripto para sektörü için daha şeffaf yönergeler sunmaya zorlarken, XRP ile kayıt dışı menkul kıymet satışı yapmadığını kanıtlamaya çalışıyor. Bununla birlikte, Ripple'ın giriştiği yasal savaşta başarısız olması durumunda, SEC'in büyük olasılıkla kripto para şirketleri üzerindeki baskısı artacak ve bu tür şirketleri yasal savaşa girişmeleri yerine bir anlaşmaya yanaşamaya zorlayacak.

Read Entire Article