Ripple (XRP) Davasında SEC Neden Azar Yedi? XRP Davasında Yeni Gelişme!

2 years ago 93

Dava başlayalı neredeyse iki yıl olacak ancak SEC inatla mücadelesine devam ediyor. Peki davada son gelişmeler neler? Davanın henüz kazananı belli değil ancak kısa süre önce önemli bir gelişme yaşandı. SEC artık köşeye sıkışıyor ve yargıcın sabrı taşıyor. İşte detaylar.

XRP Davasında Son Durum

Kripto davalarını yakından izleyen bir hukuk uzmanı ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) dava yargıcı tarafından azarlandığını açıkladı. Ripple yatırımcılarının aşina olduğu Avukat Jeremy Hogan, Yargıç Sarah Netburn'ün SEC'in sürekli olarak belirli belgeleri ibrazdan kaçınmasına artık daha fazla sabremediğini söyledi.

[caption id="attachment_169069" align="aligncenter" width="909"] Jeremy Hogan[/caption]

Hogan şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi, bir buçuk yıldan fazla bir süredir Ripple, William Hinman'ın 2018 konuşmasıyla ilgili e-postaları keşfetmeye çalışıyor ve hala onlara ulaşmadı. Hiç bu kadar uzun süren gizli bir keşif savaşı görmemiştim. Hiçbir zaman. Yargıç Netburn defalarca belgeleri ibraz etmelerini emretti ve SEC itiraz üzerine itiraza devam ediyor.”

Hinman Belgeleri ve XRP Davası

Davanın kaderini belirleyecek en önemli evraklardan biri “Hinman belgeleri” olarak bilinenlerdir. SEC, Hinman'ın konuşmasının onun kişisel görüşü mü, bir SEC görüşü mü yoksa daha yakın zamanda onun bölümünün görüşü mü olduğu konusundaki savunmasını değiştirmeye devam ediyor.

2018'de, daha sonra SEC'in Kurumsal Finansman Bölümü Direktörü olan Hinman, önde gelen akıllı sözleşme platformu Ethereum'u bir menkul kıymet olarak görmediğini söyledi. İki yıl sonra SEC, XRP'yi kayıtsız bir menkul kıymet olarak sattığı için Ripple Labs'a dava açtı. O dönem SEC yöneticisi olan Hinman yaptığı açıklamayla bugün Ripple Labs’a önemli bir savunma alanı verdi.

Hogan daha sonra Yargıç Netburn'ün SEC'i azarlayan ifadelerine değindi.

“Senin sözünü kesmekten nefret ediyorum ama az önce bana farklı bir şey söyledin. Bunu, Kurumsal Finans Direktörü sıfatıyla Müdür Hinman'ın verdiğini söylediniz. Bu bana bir yıl önce söylediğinden farklı görünüyor. Yanlış mı hatırlıyorum? Çünkü görevden alınması gerekip gerekmediğini tartışırken, hatırladığım kadarıyla, SEC'den, bu bölüm adına konuşmadığı için söylediklerinin bu davayla gerçekten ilgisi olmadığına dair bir argüman ortaya koydunuz”.

Kripto hukuk uzmanı, Yargıç Netburn'ün düzenleyici kurumun değişen duruşuna duyduğu hayal kırıklığını göstermek için mahkeme belgelerinden aşağıdaki bölümü paylaştı.

“Bir yandan, konuşmanın piyasanın SEC'in kripto para birimini nasıl veya düzenleyip düzenlemeyeceği konusundaki anlayışıyla ilgili olmadığını ve diğer yandan Hinman'ın SEC'den yasal tavsiye alması ve almasıyla ilgili olmadığını söylüyorsunuz. Mahkemeye yaptığınız savunmada ikiyüzlülük var.”

Mevcut SEC Başkanı Gensler, kripto paraların neredeyse tamamının “menkul kıymet” sınıfında olduğunu defalarda söyledi. Diğer dava açılacak XRP benzeri altcoinler için bu süreci zaferle tamamlamak zorundalar. Fakat SEC, tutarsızlıkları sebebiyle dava yargıcının bile kınamasıyla karşı karşıya kalıyor.

Read Entire Article