Ripple (XRP) Davasında Son Durum: XRP Alınır mı?

2 years ago 127

Kripto ve tüm dünya finans piyasalarının takip ettiği ve bildiği üzere SEC, Ripple (XRP)’ye 2020’nin sonlarına doğru dava açmıştı. SEC, davada Ripple’ın menkul bir kıymet olduğunu savunuyor ve 1.3 milyar doların üzerinde yasadışı satış yaptığını öne sürüyor. Ripple ise suçlamaları kabul etmiyor ve o tarihten beri mücadelesine devam ediyor.

SEC dava boyunca tutumunu devam ettiriyor. 2020’den beri devam eden dava yeni dosyalarla sürekli olarak erteleniyor. En son yargıç Analisa Torres davaya atandı ve yargıç gelir gelmez mühürlenen önemli iki dosyanın açılmasını talep etmişti. Ripple, dosyaların kendi lehine olduğunu düşünüyor ve yargıç Analisa Torres’in gelmesi ile davaya daha umutlu bakıyor.

XRP Menkul Kıymet mi?

Ayrıca suçlamaların en önemli kilit noktası olan Ripple’ın bir menkul kıymet olup olmadığı hakkında Ripple, 2012’de iki hukuk bürosundan aldıkları yasal tavsiyeleri de mahkemeye sundu. SEC’in sektörün iki devi olan Bitcoin’i (BTC) ve Ethereum’u (ETH) es geçip Ripple’a yönelik suçlamalarda bulunmasını doğru bulmayan Ripple yetkililer, bu 2012’de aldıkları iki belge ile Ripple’ın bir menkul kıymet olmadığını ispatlamak istiyor ve SEC’in menkul kıymet olarak kripto paralar arasında ayrımcılık yaptığını savunuyor.

Davanın henüz ne zaman sonuçlanacağı bilinmiyor. Ripple, Analisa Torres’in davaya atanması ve belgelerin artık açıkça davada söz konusu olması gibi gelişmelerle daha rahat nefes alıyor ve davanın kısa bir sürede lehlerine sonuçlanacağını düşünüyor.

Balinalar Neden XRP Alıyor?

Kripto piyasası yorumcuları, her iki tarafın argümanlarını dikkate alarak SEC’in bazı gerçekleri sakladığını ve artık dönülmez bir hatanın içinde olduğunu belirtiyor. Dava Ripple veya SEC yönünde net bir şekilde olumlu sonuçlanacak denemese de piyasanın makro yatırımcıları harekete geçiyor ve iki aydır Ripple alımı yaparak davanın Ripple yönünde olumlu sonuçlanacağını inancına katkı sağlıyor.

Piyasanın fırsatçı balinaları Ripple’ın SEC davası sonuçlandıktan sonra artacağını düşündükleri için XRP stokluyor. Uzmanlar özellikle son iki ayda Ripple alımının arttığını belirtiyor ve rakamlar dudak uçuklatıyor. Santiment Aralık 2021’den beri Ripple (XRP) alımının %76 arttığını belirtiyor.

Bu yazı yazılırken Ripple (XRP), 0,6965 dolardan işlem görüyor. Ripple en yüksek fiyat değerine ulaştığı 3.84 dolardan çok uzakta kalıyor ancak balinalar ve analistler SEC davası sonrası Ripple’ın artabileceğini düşünüyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article