Ripple, XRP Davasında Son Gelişmeler!

2 years ago 118

Kripto paraların önemli bir kısmını direkt olarak etkileyebilecek SEC davasında süreç devam ediyor. Peki son gelişmeler neler? XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ve kayıtsız şekilde satışının legal olmadığını savunan SEC eğer bu davada kesin bir zafer kazanırsa kripto para endüstrisinin başı topluca belaya girecek. Birçok kripto para şirketi gelişimini finanse edebilmek için token satışına başvurmuştu.

XRP Davasında Son Gelişmeler

Davadaki son sürtüşmeler, Ripple‘ın davanın başlangıç ​​aşamalarında yer alması sırasında bir çıkar çatışması olduğunu iddia ettiği eski SEC Direktörü William Hinman ile ilgili belgelere odaklandı. Hinman ayrıca 2018’de Ethereum’un menkul kıymet olmadığını belirttiği bir konuşma yapmıştı. Federal Yargıç Sarah Netburn, SEC’e ilk olarak Ocak ayında konuşmayla ilgili e-postalar hazırlamasını emretti, ancak SEC emre itiraz etti. Netburn, meydan okumayı reddetti ve SEC’e geçen ay istenen taslakları ve e-postaları teslim etmesini emretti, ancak kendisi bir açıklama yaptı.

SEC daha sonra Netburn’ün itirazlarını geçersiz kılma kararına itirazda bulunmak için daha fazla zaman istedi. Avukat ve Kripto Uzmanı Jeremy Hogan, 207.400 Twitter takipçisine Ripple‘ın geciktirme taktiklerine karşı mücadele ettiğini söyledi.

Hogan ayrıca, ödeme şirketinin şehirde yeni bir genel merkez binası kiraladığını belirten yeni bir San Francisco Business Times raporuna dayanarak, Ripple’ın Amerika Birleşik Devletleri’nden uzaklaşmayı düşünüyor gibi görünmediğini de belirtti.

Ripple Davası Neden Önemli?

SEC Başkanı Gensler, her fırsatta kripto paraların birçok kolaylığı hayatımıza sokabileceğinden bahsediyor. Ancak bundan daha fazla konuştuğu bir şey var. Elbette bu da “yatırımcıların güvenliği” konusudur. Gensler’e göre Ripple gibi şirketler kendi tokenlerini menkul kıymet gibi satarak büyümelerini hızlandırıyor. Bununla birlikte aynı şeyi yapan sadece Ripple değil, çok sayıda kripto para şirketi finansmanını bu yolla sağlıyor.

SEC bunun istismara açık bir konu olduğunu düşünüyor, şirketlerin token arzının menkul kıymet satışıyla aynı prosedürlere maruz bırakılmasının gerekliliğine inanıyor. Ethereum, Bitcoin gibi varlıklar bu grubun dışında tutulurken, Ripple yetkilileri yapılanın çifte standart olduğunu savunuyor. ABD’nin geniş kapsamlı kripto para düzenlemesi netleşmeden önce bu davadan gelecek haberler son derece önemli olacak.

Read Entire Article