Ripple (XRP) Neden Düşüyor? Alım Fırsatı Olabilir Mi?

2 years ago 79

Eylül ayının üçüncü haftasında kazanımlarını artıran XRP, yazı hazırlandığı sırada düşüyordu. Peki ama neden? SEC davasındaki iyimserlik nedeniyle yatırımcıların XRP’ye olan ilgisi arttı. Geçtiğimiz hafta son dakika olarak paylaştığımız özet karar başvurusu altcoinin fiyatını 0,55 dolara taşımıştı. Fakat piyasadaki genel negatiflik XRP’yi bile etkiledi.

XRP Neden Düşüyor?

SEC haberinin etkileri soğuyor ve XRP yatırımcıları kripto para kışında olduğumuzu yeniden hatırlmaya başladı. Bu hafta Fed üyelerinin ve başkanın yapacağı açıklamalardan bahsetmiştik. Şahin duruşunu sürdüren Fed, her fırsatta %2 enflasyon hedefi için gözlerini kararttıklarından bahsediyor. Öte yandan dolar endeksi 115 sınırına dayandı ve İngiltere Merkez Bankası 1,03 dolara düşen sterlin için adım atmak zorunda kaldı. Bugün yapılan duyuruya göre banka tahvil alımlarına başlayacak. Üstelik bu alımlar USDGBP paritesini etkiler nitelikte olacak. Bugün gelen iyimserliğin temelinde bu açıklama var.

Genel piyasayla birlikte düşen XRP yazı hazırlandığı sırada 0,43 dolardan alıcı buluyor ve bugün 0,41 dolara kadar düştü. 5 gün önce görülen 0,55 dolar zirvesinin ardından 0,12 dolarlık kayıp yaşayan altcoin kritik bir bölgede bulunuyor.

XRP Alınır Mı?

Peki 0,55 dolardan bugünkü seviyelerine düşen XRP’yi mevcut fiyatından almak mantıklı mı? Son düzeltme ile yaklaşık %24 değer kaybeden altcoin 0,4235 dolarlık desteğe ulaştı. Bu yatay destek %50 Fibonacci düzelme seviyesi ve 20 günlük eğim eşlik ediyor ve alıcılar için güçlü bir ilgi alanı oluşuyor. Bununla birlikte, XRP fiyatı bu seviyede kalıcı olmasa bile alıcıların fiyatı 0,39 dolar desteğinin üzerinde tutması mümkün görünüyor. Eğer 0,0423 dolar altında günlük kapanış görülürse belirtilen destek ziyaret edilebilir. Fakat Bitcoin’in yazı hazırlandığı sırada 19.600 dolar direncinde işlem gördüğünü düşünürsek altcoinlerde bir miktar daha toparlanma şaşırtıcı olmayacaktır.

Yükselen önemli EMA'lar (20, 50, 100 ve 200), trendin tersine döndüğünün bazı erken belirtilerini gösteriyor olsa da Ripple (XRP) yatırımcıları için günlük kapanış belirleyici olacak. RSI, yükseliş beklentisini teyit ediyor. Şimdilik 0,448 ve 0,52 dolar dirençleri hedeflenebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article