Ripple (XRP), Solana, Cardano ve Polygon Neler Oluyor? Beklentiler Neler?

1 year ago 59

Bu hafta kripto para yatırımcıları için oldukça heyecanlıydı. Haziran ayının ardından Temmuz da piyasa için aksiyon dolu. Yatay seyir yatırımcıların canını sıktıkça büyük gelişmeler piyasaların yönünü belirliyor. 2023 yılı ayı piyasaları ile boğa sezonu arasındaki geçiş dönemi görevini başarıyla yürütüyor. Peki son gelişmeler neler?

Ripple (XRP)

Ripple’ın SEC‘e karşı mahkemedeki kazanımı altcoinlerin devasa kazançlar elde etmesine yardımcı oldu. Haziran ayındaki davaların ardından da altını çizdiğimiz bir detaydı. Ripple’ın SEC karşısındaki kazanımı “menkul kıymet” damgası yiyen altcoinler için can suyu oldu. SEC’in elinin o kadar da güçlü olmadığını gösteren bu karar altcoinlere yatırım için çekimser kalan yatırımcıları fazlasıyla cesaretlendirdi. Ancak unutulmamalıdır ki piyasalarda sürekli yükseliş veya düşüş olmaz. Özellikle kripto para piyasalarından bahsediyorsak herkesin güven içinde, kazanç beklentisine girip altcoinlere hücum edeceği günleri göremeyeceğiz. Her dönem başka bir korku yatırımcıların aklının bir köşesindeki şüpheyi beslemeye devam edecek.

CoinGecko’ya göre Bitcoin (BTC) yine de %3 gibi mütevazı bir oranda değer kazandı ve şu anda 30.287 dolardan el değiştiriyor.

Solana, Cardano ve Polygon

Çarşamba günü açıklanan en son TÜFE raporu, ABD enflasyonunun beklentiler doğrultusunda düştüğünü gösterirken, yatırımcıları en popüler iki kripto para birimine yönlendirmek için yeterli olmadı. İlk önemli altcoin haberi Salı günü Polygon‘un ağ büyümesindeki artışın ardından yükselişe geçmesiyle geldi. Perşembe günü Polygon, Polygon 2.0 için teknik bir teklif yayınladı ve ağ için yeni bir yerel tokenin piyasaya sürülmesini önerdi. Bu MATIC Token için bir tür yükseltme anlamına geliyordu.

Açıkçası, Polygon topluluğu için içinde bulunduğumuz dönem zaten iyi bir haftaydı, ancak Perşembe günü Ripple/SEC davasına başkanlık eden bir yargıcın Ripple lehine karar vermesiyle işler daha da iyi hale geldi.

Yargıç Analisa Torres, XRP‘nin “görünüşte bir menkul kıymet olmadığına” ve XRP’nin halka programlı satışının menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğine, ancak 728 milyon dolar değerindeki kurumsal XRP satışının, ortak bir girişimde kar elde etmeyi bekleyen alıcılara satıldığı için menkul kıymet teklifi olarak nitelendirildiğine karar verdi. Haber sadece XRP’yi artırmakla kalmadı, aynı zamanda Polygon, Solana (SOL) ve Cardano’nun Perşembe günü çift haneli yüzdelerle patlamasına neden oldu. Kripto’nun toplam piyasa değeri takip eden saatlerde %6 artarak Cuma günü 1,3 trilyon dolara ulaştı.

Hafta sonu başlarken, dört altcoin de son yedi günde çift haneli oranlarda artış gösterdi. XRP, fiyatında %66’lık göz kamaştırıcı bir artışla başı çekiyor ve şu anda 0,72194 dolardan işlem görüyor.

Solana %33’lük bir artışla 27,44 dolardan işlem görürken, Polygon %24’lük bir artışla 0,8061 dolara yükseldi ve Cardano %22’lik bir artışla 0,3299 dolardan işlem görüyor.

Kripto para yatırımcıları için bugünlerde en büyük korku Fed’in ay sonunda faiz artışlarına devam kararı alması olacak. Baz etkisi nedeniyle düşen enflasyonun %2 hedefine ulaşması şimdilik zor bir ihtimal olarak görülüyor. Fed ise piyasaların daha fazla faiz artışını kaldırabileceğine inanıyor. O halde neden daha fazla sıkılaşma olmasın? Ay sonunda yapılacak toplantı bu yılın sonuna kadar büyük ölçüde faizlerin yol haritasını şekillendirecek. Sürpriz faiz tavanı ile kripto para yatırımcılarının beklenen asıl yükselişle burun buruna gelmesini sağlayabilir. Bu senaryoda Solana, Cardano ve Polygon artık gerçek yerel zirvelerini hedefleyecektir.

SOL Coin için 27 dolar üstü kapanışlar 35 ve daha üstünde zirvelere işaret edebilir. Cardano (ADA) için kritik hedef 1 dolar ve şimdilik mevcut fiyat iyimser senaryo için ucuz görünüyor. MATIC Coin ise ay sonuna kadar yapacağı lansmanın ve Fed’in (en iyimser senaryoda) desteğini alabilirse 1,75 dolar üzerinde yeni zirvesini hedefleyebilir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article