Robot Köpekler İş Başında: Çöpe Atılan 8.000 Bitcoin’de Yeni Gelişme!

2 years ago 89

 Galler'in Newport şehrinde yaşayan IT çalışanı James Howells, 2013 yılında içinde 8.000 Bitcoin (BTC) bulunan belleği çöpe atmasıyla bir anda dünyanın gündemine oturmuştu.

8.000 Bitcoin'i Çöpe Atan Adamın Yeni Planı!

Geçtiğimiz yıllarda Bitcoin'in rekor üzerine rekor kırmasıyla Howells, kayıp BTC'lerini bulmak için belediye meclisine yaratıcı bir teklifle gitmişti. Howells, arama çalışmalarına yardım etmeleri şartıyla diskteki 8.000 Bitcoin'in yüzde 25'ini belediye meclisine bırakacağını belirtmişti. IT uzmanı, 4 yıl boyunca Bitcoin madenciliği yaptı ve belleği çöpe atmadan önce yedeklediğinden emindi. Ancak 2017'de yaşanan halving'den sonra Bitcoin fiyatlarının 150 dolardan bin dolara ulaşmasıyla Howell yaptığı büyük hatanın farkına vardı.

An itibariyle İçinde toplam değeri 175 milyon dolar değerinde 8 bin Bitcoin bulunan belleği çöpe atan talihsiz adam, kayıp hazineyi bulmak için robot köpeklerden de faydalanılacak 11 milyon dolarlık bir plan yaptığını açıkladı. Howell, şehir çöplüğünde arama yapmak amacıyla giriş izni almak için yaklaşık on yıldır uğraşıyor. Katı kuralları ile bilinen Büyük Britanya yasaları, Howell'a henüz  henüz gerekli izni vermedi. Çevre mühendisleri Howell’ın çöplükte arama yapmasının çevreye büyük zarar verebileceğini iddia ediyor. Fakat Howell, bu rüyasından asla vazgeçmedi. Yaklaşık 10 yıldır çöpe attığı hard diski bulmak için ortaya attığı fikirlerle gündemden düşmeyen Howell, yine manşetlerde yer almayı başardı.

Robot Köpekler, Umut Oldu!

Howell’ın misyonunu gerçekleştirmek için planladığı son projesi, Boston Dynamics tarafından üretilen Spot adlı robot köpekleri de içeren 11 milyon dolarlık bir plan. Howell, çöpte kaybettiği bellegi arama projesini bir iş planına dönüştürdüğünü ve iki yatırımcı firma ile anlaştığını açıkladı. Araştırma çalıştırmalarında iki Spot robot köpek kullanmayı planlayan Howell, bu robotlardan biri şarj olurken diğerinin kullanılabileceğini söyledi. Söz konusu robot köpekler aynı zamanda güvenlik kamerası ile görüntü aktarımı sağlayacaklar. Boston Dynamics, Spot robot köpekleri ilk defa 2020 yılının Haziran ayında 74 bin 500 dolara satışa sunmuştu

Bu arada, Rusya'da robot bir köpeğin arkasına takılan bir makineli tüfek, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi fütüristik tarzıyla interneti sarsmayı başardı. Bu videodaki robot köpeğin, birkaç yıl önce Boston Dynamics tarafından üretilen dans eden robotlarla aynı şirket tarafından üretilmediği görülüyor. Ukraya savaşı devam ederken, rus teknoloji uzmanların benzer bir robot köpeği ölümcül bir silah olarak kullanması ilgi odağı oldu. Önde gelen şirketlerden Ghost Robotics ve SWORD International, güçlü bir tabancaya (6.5 mm Creedmoor otomatik tüfek) sahip benzer bir ölümcül robot köpek geliştirdi. Raporlara göre, katil robot 1 kilometre menzilde kusursuz bir doğrulukla hedefini vurabiliyor.
Read Entire Article