Rock Müzik NFT’ler İle Yeniden Canlanıyor: Rock’n’Verse Emin Adımlarla İlerliyor!

2 years ago 119

Pandemi, tüm sektörleri olduğu gibi müzik sektörünü de büyük oranda etkiledi. Hatta müzik sektörü pandemiden en çok etkilenen alanlardan biri oldu. Çünkü müziğin insanları bir araya getiren, sosyalleştiren, yakınlaştıran bir doğası var. Ama pandemi bize “yakınlaşmayın, sosyalleşmeyin, bir araya gelmeyin” dedi. Bu sebeple işyerleri kapandı, sokağa çıkma yasakları geldi, evlerimizde bir nevi inzivaya çekildik ve ne hikmetse müzik bile kısıtlandı…

Evet, müzik bile kısıtlandı ama engellenebildi mi? Hayır! Müziğin ve sanatın insanları birleştiren doğası deyim yerindeyse hemen filiz verecek başka bir yer buldu, NFT’ler ortaya çıktı, insanlar şu anda metaverse platformları olarak tanımladığımız dijital alanlarda konserler izlemeye başladı.

Rock’n’Verse de aslında bir nevi pandemi çocuğu… Rock’n’Verse’ün arkasındaki isimler dünyanın nereye gittiğini görüyor, NFT’lerin ve metaverse’ün tüm dünyayı nasıl değiştirebileceğinin farkında, topluluk gücünü önemsiyor ve dünya çapında bir rock müzik projesi olmak için sağlam adımlarla ilerliyor.

Evet, hepimiz artık her gün yeni bir NFT ve metaverse projesinin ortaya çıktığını, sürekli bir hype yaratılmaya çalışıldığını biliyoruz. Ayrıca bu projelerden sağlam temellere dayanmayanların, altyapısı güçlü olmayanların, ekibi sağlam olmayanların kısa süre içinde yitip gideceğinin de farkındayız. Peki, Rock’n’Verse’ü diğerlerinden ayıran ne?

Neden Rock’n’Verse?

Öncelikle Rock’n’Verse, “Arkadaşlar alın size NFT’ler, bu da metaverse, ha bir de discord var gelin orda da takılın sayımız artsın, popülermişiz gibi görünelim” demiyor. Tam tersine Rock’n’Verse, “Rock müzik seviyorsan, NFT’lerin topluluk gücüne inanıyorsan, müziğin doğasına hayransan burası tam sana göre” diyor. Ayrıca proje, tüm kartlarını da bir anda oynamıyor ve esasında kalkıştıkları işin ne kadar zor ve emek isteyen bir iş olduğunun da farkındalar.

Bence en önemlisi de bu: Projenin arkasındaki ekip gerçekten bilinçli. NFT’nin ne demek olduğunu, metaverse’ün ne anlama geldiğini, topluluk gücünün ne kadar önemli olduğunu biliyorlar. Bundan birkaç gün önce katıldıkları bir Twitter Space’inde projenin ortaklarından Onur Atam’ın da belirttiği gibi NFT basmak, topluluk oluşturmak, rock müzik sevenleri bir araya getirmek kolay değil ve ekip bunun farkında. Farkında oldukları için de tüm zorlukları adım adım aşarak ilerliyorlar. Arkalarında deyim yerindeyse çözülmemiş düğüm bırkmamaya özen gösteriyorlar. Bu sebeple de projede her şey aşama aşama ilerliyor.

Ayrıca Rock’n’Verse için solistliğini O Ses Türkiye 2018 finalistlerinden Bartu Gülhan’ın yaptığı ve dünyaca ünlü bas gitarist Billy Sheehan’ın eşlik ettiği bir rock şarkıları da yayınlanmış durumda. Zaten ilk NFT projesi de bu temelde olacak. Ekip birkaç hafta içinde ilk NFT’lerini piyasaya sürecek.

Genesis NFT projesi kapsamında her biri 3333 NFT’den oluşan 3 koleksiyon meraklılar ile buluşturulacak ve her bir NFT koleksiyona ait bir şarkı ile satın alan kişinin cüzdanına gelecek. Yani sadece bir görsel değil aynı zamanda şarkı da satın almış olacaksınız.

Projenin ilerleyen dönemlerinde ise küresel çapta tüm rock müzik severleri bir araya getirecek bir metaverse kurulacak. Bu konuda da çalışmalar şimdiden başlamış durumda ve hatta içeriden bir bilgi de vereyim metaverse’de yapılacak konserlerde yer alacak hepinizi bildiği birkaç firma ile görüşmeler de yapılıyor.

Ama bunlara ek olarak Rock’n’Verse’ün bir NFT Launchpad olma yolunda ilerlediğini de belirtmem gerekiyor. Bu nokta çok önemli. Nedenine bir bakalım…

Rock’n’Verse Launchpad

Rock’n’Verse, tüm dünyadan tanınmış ya da tanınmak isteyen müzik gruplarının ve müzisyenlerin kendi NFT projelerini başlatabilecekleri bir launchpad oluşturma yolunda da emin adımlarla ilerliyor. Yani Rock’n’Verse tek bir müzik grubuna ait bir platform olarak sınırlı kalmayacak. Kendi NFT projesini oluşturmak isteyen, kitlelere geleceğin teknolojisi ile hitap etmek isteyen herkes Rock’n’Verse’de kendi NFT koleksiyonunu başlatabilecek.

Ben Rock’n’Verse’ün geleceğinde şöyle bir şey hayal ediyorum: Tüm dünyadan rock müzik grupları NFT koleksiyonlarını oluşturmuş, metaverse’de büyük bir festival düzenlenmiş, NFT sahipleri özel avantajlar elde etmiş, herkes özlediğimiz o festival alanında buluşmuş ve sevdiğimiz sesleri dinliyoruz… Şu an için bu bir hayal gibi görünebilir ama bu hayali gerçekleştirmek için harıl harıl çalışan bir ekip var.

Proje ile ilgili daha fazla detay öğrenmek için Twitter kanalını takip edebilir (şu anda Twitter’da çok büyük bir NFT çekilişi var), websitesini ziyaret edebilir ve içeride neler olduğunu görmek için de discord’a gelebilirsiniz. WAGRI!

Read Entire Article