Rug Pull Söylentileri Bu Altcoin’de %70’lik Düşüşe Neden Oldu!

2 years ago 96
Okuma Süresi: 2 Dakika

The Korea Economic Daily’nin iddiasına göre bir YFI‘nın fork’u olan DFI Money (YFII) rug pull söylentilerinin ortaya çıkmasının ardından sert düştü.

CoinMarketCap’in verilerine göre altcoin‘deki kayıp sabahın ilk saatlerinde yüzde 70’e kadar çıktı ve fiyat 396 dolara kadar geriledi. Bir DeFi projesi olan YFII o zamandan bu yana bir miktar toparlanarak yazım sırasında yüzde 47,56’lık düşüşle 621,82 dolardan işlem görüyor.

Proje Binance’ın Delist Kararı ile Ağır Darbe Almıştı

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 12 Mayıs’ta yaptığı duyuru ile 18 Mayıs’ta TSİ 06.00 itibarıyla çeşitli işlem çiftlerinin ticaretini kaldıracağını yani delist’e gideceğini duyurmuştu. Borsa, kaldırılacak işlem çiftleri arasında marj çifti olarak DFI.money (YFII)/Binance USD‘ye (BUSD) yer vermişti.

16 Mayıs 2022’de TSİ 06.00 itibarıyla YFII/BUSD izole marj çiftinde borçlanma hizmetini askıya alan Binance, 18 Mayıs 2022, TSİ 06.00’da kullanıcıların pozisyonlarını kapatarak, otomatik bir ödeme yapmış ve YFII/BUSD izole teminat çiftinde bekleyen tüm emirleri iptal ederek YFII/BUSD izole teminat çiftini resmen delist etmişti.

Binance’ın delist kararı ile ağır bir darbe alan YFII’de kilitlenen toplam fonlar (TVL) düşüşe geçti.

YFII, kullanıcıların hangi ürünleri istediklerine karar vermelerine olanak tanıyan, topluluk tabanlı bir merkeziyetsiz finans (DeFi) projesidir. Çin’deki kripto para topluluğu tarafından YFI’nin fork’lanmasıyla oluşturulan YFII’nin ana destekçileri arasında Danhua Capital Dovey yer alıyordu.

Read Entire Article