Rusya’da Kripto Madenciliğine Yeni Rekor: ABD’nin Ardından İkinci Sıraya Yerleşti!

1 year ago 63

Elde edilen güncel verilere göre Rusya, kripto para madenciliğinde harcanan enerji bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para madenciliği merkezi oldu. Devam eden düzenleyici belirsizliğe ve yaptırımların olumsuz etkilerine rağmen kripto para madenciliğinde harcanan enerji miktarı, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Mevcut durumda ABD ise kripto madenciliğinde açık ara lider olarak birinci ülke konumunda.

Rusya, Kripto Para Madenciliğinde İkinci Sıraya Yerleşti

Rusya, elde edilen güncel verilere göre kripto para madenciliğinde harcanan enerji bakımından dünyanın en büyük ikinci kripto para madenciliği merkezi oldu. Rusya'da devam eden düzenleyici belirsizliğe ve kripto alanındaki çeşitli yaptırımlara rağmen kripto para üretiminde harcanan enerji kapasitesi, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ülkenin en büyük maden işletmecisi Bitriver tarafından sağlanan verilere göre, kripto para madenciliğine kullanılan kullanılan güç miktarı yılın ilk üç ayında 1 gigawatt'a (GW) ulaştı. Rus gazetesi Kommersant'ın bildirdiğine göre ise ABD, 3 ila 4 GW madencilik kapasitesiyle kripto para madenciliğine lider ülke konumunda.

Bitriver CEO'su Igor Runets, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Rusya'nın en büyük ikinci kripto madenciliği merkezi olmasına neden olan olası faktörleri sıraladı ve mevcut duruma ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Bitriver CEO'sundan Açıklamalar

Bitriver, Rusya'nın en büyük ikinci kripto madenciliği merkezi olmasına büyük ölçüde bölgedeki bazı ülkelerdeki kripto para madenciliği faaliyetlerinin çeşitli nedenlerden dolayı önemli ölçüde azalmasının neden olduğunu belirtti. Ayrıca ABD'deki kripto para madenciliği endüstrisine ilişkin bir açıklama yapan Bitriver CEO'su Igor Runets, artan elektrik fiyatları, azalan madencilik karlılığı ve bazı bölgelerde vergi teşviklerinin kaldırılması nedeniyle Amerikan pazarının büyümesinin yavaşladığını iddia etti.

Read Entire Article