Rusya’dan Kripto Paralar İçin Muhteşem Öneri!

2 years ago 101

Ukrayna’ya devam eden saldırıları sebebiyle Rusya ciddi yaptırımlarla mücadele ediyor. Birçok sistemin dışına atıldı. Fakat Putin yönetimindeki ülke geri adım atmamakta kararlı ayrıca ekonomisini destekleyecek ve ambargoları zayıflatacak alternatifler üzerinde de çalışıyorlar. Gündem bu denli yoğunken bir Rus milletvekilinden kritik bir öneri geldi.

Resmi Kripto Para Borsası

Rusya Devlet Duması içindeki bir lider, Moskova Menkul Kıymetler Borsası (MOEX) içinde kripto para bölümü açılmasını önerdi. Interfax'a göre, Anatoliy Aksakov perşembe günü düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi;

“Elbette merkez bankasının katı gereksinimleri üzerine kurulmuş bir kripto piyasası olmalı. Bunun Moskova Menkul Kıymetler Borsası'nın bir alt bölümü olmasını öneriyorum.”

MOEX gelenekleri içinde ve merkez bankası ile iş birliği içinde böyle bir pazarın "kripto para birimi ile alım satım görevlerini yerine getirme görevlerini yönetmekten daha iyi" olacağını söylemeye devam etti. Eğer bu öneri destek bulursa Rusya resmi olarak kripto para borsası işletecek. Ayrıca Rus vatandaşlarının ve özellikle ülkedeki zenginlerin kripto paralara erişimi daha da kolaylaşacak.

Rusya ve Kripto Paralar

Devlet Duma Finansal Piyasalar Komitesi lideri Aksakov, ülkenin kripto para politikasının oluşturulmasında uzun süredir kilit bir rol oynadı. Bu yılın başlarında, Rusya Merkez Bankası, Başkan Vladimir Putin'in durdurmak için müdahale ettiği kripto para yasağı fikrini değiştirmeye hazırlanıyordu. Daha sonra Rusya Ukrayna'yı işgal etti. Ortaya çıkan yaptırımlar, Rusya pazarlarını sarstı, hatta MOEX'in işgalden kısa bir süre sonra işlemleri durdurması gerekti.

Yaptırım uygulayan ülkelerdeki birçok lider, Rusya'nın bunu anlamlı bir ölçekte yapabileceğine dair şüphelere rağmen, kripto paraların ambargoyu delmek için kullanılmasından endişe ediyor. ABD daha şimdiden kripto paraların düzenlenmesi üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemelerin bir kısmı kara para aklama ve ambargolarla ilgilidir. Eğer ABD, Rusya’ya bir kripto para kısıtlamasına gitmek isterse elinde çok güçlü silahlar var. Popüler borsaların Rus vatandaşlara tamamen kapanması dahil birçok olumsuzlukla karşılaşılabilir. Öte yandan kripto paraların ambargo aracına dönüşmesi uzun vadede yatırımcılar için pek iyi sonuçlar vermeyecektir.

Read Entire Article