Rusya’dan Pozitif Sinyaller: Kripto Para İşlemleri Yasallaşıyor Mu?

2 years ago 357

Rus gazetesi Kommersant’ın paylaştığı bilgilere göre Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, bakanlığın kriptoyu yasaklamak yerine düzenleme konusundaki tutumunu yineledi. Ayrıca Siluanov, bankalara aracılığı ile kripto para işlemlerinin yasallaştırılmasını da önerdi.

Rusya’dan Pozitif Adım

Siluanov, kripto para yasağını savunan Rusya Merkez Bankası’nın aksine, bankaların kripto para birimi borsa hizmetleri sağlama yetkisine sahip olabileceğini ve diğer işletme türleri için de lisanslama kurallarının getirileceğini öne sürüyor. Yapılan açıklamalara göre lisanslı olmayan şirketler için kripto hizmetleri sağlamak ceza gerektiren bir suç olarak kabul edilecek.

Ancak bunlara ek olarak hem Maliye Bakanlığı hem de Rusya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin Rusya’da yasal ödeme aracı olamayacağı konusunda hemfikirler.

Ayrıca Siluanov, Rusya Merkez Bankası ve Rusya’nın kara para aklamayı önleme (AML) kurumu Rosfinmonitoring’in kripto para birimiyle ilgili işlemler hakkındaki bilgilere erişmesi ve Şeffaf Blockchain işlem izleme sisteminin kullanılması gerektiğini de söyledi.

Rusların Kriptoya İlgisi Büyük

Siluanov’a göre Rus vatandaşların yaklaşık olarak 2 trilyon ruble yani 26 milyar dolar değerinde kripto para birimi yatırımı var. Kommerstant ise önerilen yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesinden sonra bu fonların yasallaştırılması gerektiğini ifade ediyor. Düzenleyici, madencilik ve yabancı kripto para birimi işlem platformlarının da lisanslanması gerekeceğini ve bunun da ek 180 milyar ruble (2,3 milyar dolar) vergi getireceğini söyledi.

Rus hükümetinin çeşitli organları daha önce, bu yılın sonuna kadar oluşturulması gereken kripto para birimi düzenlemesi için bir yol haritası üzerinde anlaşmıştı. Hareket, Ocak ayının başlarında analitik bir rapor yayınlayan ve ülkedeki kripto para birimi işlemleri ve madenciliğinin tamamen yasaklanması çağrısında bulunan Rusya Merkez Bankası tarafından başlatıldı.

Read Entire Article