Rusya Merkez Bankası Yetkilisinden Kripto Para Açıklaması: Tek Bir Şartla

2 years ago 88

Rusya Merkez Bankası'nın (CBR) Finansal Teknolojiler Departmanı Başkanı Kirill Pronin, belirli koşullarda kripto para madenciliğinin yasallaştırılması ihtimalinin olduğunu öne sürdü. CBR, ülkede kripto paranın yasallaştırma çabalarına karşı savaşa öncülük etmeye devam ederken, üst düzey bir yetkiliden bunun gibi bir onayın gelmesi oldukça önemli.

Madenciliğin Yasallaştırılması Tartışmasında Yeni Boyut

Kirill Pronin, 29 Haziran Çarşamba günü Saint-Petersburg Uluslararası Hukuk Forumu'nda madencilikle ilgili görüşlerini paylaştı. Kripto paralara ayrılan oturum sırasında Pronin, CBR'nin kripto para piyasasının genel olarak yasallaştırmasında olduğu gibi, madencilik konusunda aynı katı tutumda olmadığını söyledi:

Sürekli olarak kripto paraların yasaklanmasını konuşuyor olmamıza rağmen [...] kripto para madenciliğinin yasallaştırılmasını tartışmak mümkün.

Pronin, madencilik yapılarak çıkarılan varlıkların kesinlikle yurt dışında ve itibari para karşılığında satılması gibi kendisine göre bu tartışmayı mümkün kılabilecek birkaç koşul öne sürerek şunları kaydetti:

Sonuçta, bu madencilik hizmetlerinin ihracatının olması gerektiğini ve madencilik işinin ülkede kripto paraların kullanımına yol açmaması gerektiğini, bu nedenle iç ödemelerde daha fazla kullanım için bir motivasyon olmayacağını söylemeliyiz.

"Madenciler Dikkate Değer Zorluklarla Karşı Karşıya"

Rusya Merkez Bankası ile Rusya Maliye Bakanlığı arasında devam eden kripto para savaşında Maliye Bakanlığının Maliye Politikası Departmanı Başkanı Ivan Chebeskov, Rus madencilerin çıkardığı kripto paraları bu günlerde yurt dışında satmaları konusunda dikkate değer zorluklar olduğunu hatırlatarak Pronin ile aynı fikirde olmadığını belirtti.

Chebeskov'e yanıt veren Pronin, madencilik yoluyla edinilen serveti halka açık Blockchain'lerde biriktirme ve onların yardımıyla satma konusunda herhangi bir sorun olmadığını öne sürdü.

2022'nin Mayıs ayında "Rusya Federasyonu'nda Madencilik Üzerine" isimli yasa tasarısının yeni taslağı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma veritabanına girdi. Yasa tasarısının son şekli, madencilik operatörlerini özel bir sicile kaydolma zorunluluğundan kurtarıyor ve daha önce önerilen bir yıllık vergi affını da kaldırıyor.

Read Entire Article