Rusya’nın En Büyük Bankasından Altcoin Müjdesi!

1 year ago 69

Kripto paralar küresel ölçekte yayılıyor ve bu Rusya’da bile oluyor. Üstelik kızgın merkez bankası yetkililerine rağmen. ABD’nin ambargoları İran, Rusya ve Venezuela gibi ülkeleri blockchain odaklı çözümlere yönlendirdi. Özellikle uluslararası ödemeler konusunda İran birçok şirketine kripto cinsi ödeme yapma izni vermişti. Şimdi Rusya’nın en büyük bankası önemli bir adım attı ve bunu duyurdu.

Ethereum Uyumlu Blockchain

Sberbank ülkenin en büyük bankası ve kendi blockchaini üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Son duyuru ise bu blockchainin Ethereum ile uyumlu olacağıyla ilgiliydi. Yani Ethereum ağında geliştirilen akıllı sözleşmeler kolayca Sberbank tarafından geliştirilen blockchainde çalıştırılabilecek. Sber'in son duyurusu aynı zamanda en büyük DeFi cüzdanı olan MetaMask’ın entegrasyonunu da müjdeliyordu. Ancak bu bankanın küresel kripto para ekosistemine tam bir kapı açtığı anlamına gelmiyor. Entegrasyon sadece Sberbank blockchaini üzerinde konumlandırılmış akıllı sözleşme ve tokenleri kapsayacak.

Projenin başkanı Alexander Nam şunları söyledi;

“Sber Blockchain Lab, harici geliştiriciler ve ortak şirketlerle yakın iş birliği içinde çalışıyor ve topluluğumuzun DeFi uygulamalarını Sber'in altyapısında çalıştırabilecek olmasından memnuniyet duyuyorum”.

Ayrıca Yeni entegre özelliklerin Sber'in geliştiricileri, şirketleri ve finans kurumlarını bir araya getirerek blockchain, Web3 ve merkezi olmayan finansın pratik iş uygulamalarını keşfetmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Sberbank Blockchain

2021 yılının başlarında Sbercoin isimli bir stablecoin için bir blockchain platformu başlatmak üzere Rusya Merkez Bankası'na başvuruda bulunan banka birkaç ay önce bunun için izin aldı. Sberbank’ın hakim ortağı Rusya devletidir ve hisselerin çoğunu kendi elinde bulundurur. Sber'in duyurusu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çağrılarından sonra geldi. Putin, blockchain teknolojisinin ülkesine fayda getireceğine inanıyor ve kripto paraların katı yasaklara maruz kalmasından yana değil. Bu konuda Rusya Merkez Bankasıyla farklı düşünüyor.

Küresel finansal ödeme sistemlerindeki tekeli eleştirdiği için blockchain tabanlı çözümlere sıcak bakan Putin halen günlük alışverişte kripto paraların kullanılmasına sıcak bakmıyor. Bu durum ülke dışına para çıkmasından endişelenen kırılgan ekonomiye sahip ülkelerde sık görülen bir problemdir. Kasım ayı sonlarında Rus milletvekilleri, hükümetin ulusal bir kripto borsası başlatması için potansiyel yasal değişiklikleri de tartıştı.

Read Entire Article