S&P 500 Düşse de Bitcoin ve Altcoin’ler Güçlü Duruyor! Neler Oluyor?

2 years ago 82

ABD hisse senedi piyasalarında 29 Eylül Perşembe günü sert bir düşüş olmasına rağmen Bitcoin'in (BTC) ve kripto para piyasalarının geri kalanının düşük volatilite göstererek kaya gibi sağlam durduğu görülüyor. Bitcoin ve altcoin'lerdeki bu güçlü duruş devam edecek mi? Detaylar haberimizde.

S&P 500 ve Bitcoin

En büyük kripto para Bitcoin, yazım sırasında kaydettiği yüzde 0,75 düşüşle 19 bin 421 dolardan işlem görüyor. Haftalık grafikte de BTC yüzde 1'den az hareket etti ve oldukça iyi durumda. Aynı zamanda, S&P 500 Perşembe günü yüzde 2'den fazla düşerek güçlü bir düzeltme yaptı. Şu anda görünen şey, Bitcoin'in uzun zamandır birlikte hareket ettiği ABD hisse senedi piyasalarından ayrışması ihtimalinin yansıması olabilir. Zincir üstü (on-chain) veri sağlayıcısı Santiment, bu ayrışma ihtimaline dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

Bitcoin bugün 19 bin 400 dolar ve Ethereum bin 340 dolar civarında kaldı. Ancak asıl hikaye, bunu yüzde 2,4 düşüş gösteren S&P 500'ün desteği olmadan yapmaları gerçeği. Kripto paralar ve hisse senetleri arasındaki korelasyon düşüyorsa bu çok cesaret verici.

Merkez Bankaları Karşısında BTC

Şu anda dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları mevcut makro koşullarla başa çıkmak için mücadele ediyor. İngiltere Merkez Bankası, niceliksel sıkılaştırma önlemlerinin ortasında tahvil piyasasını korumak için para basma önlemlerine yöneldi. Çarşamba günü CNBC'nin Delivering Alpha konferansında konuşan efsanevi yatırımcı Stanley Druckenmiller, merkez bankalarına olan güven düştükçe kripto para piyasalarının toparlanacağını öne sürdü. Yatırımcı, ABD ekonomisinin başının büyük bir belada olduğunu ve 2023 yılına kadar ekonominin resesyonun girmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu belirterek şunları söyledi:

Kripto paranın Rönesans'ta büyük bir role sahip olduğunu görebiliyordum çünkü insanlar merkez bankalarına güvenmeyecekler.

Ünlü yatırımcı, merkez bankalarının niceliksel sıkılaştırmaya gittiği dönemde herhangi bir kripto para yatırımının bulunmadığını da ekledi. Öte yandan piyasa araştırma şirketi olan NorthmanTrader'ın kurucusu Sven Henrich ise yaptığı bir yorumda, "Tarihte Bitcoin'in aniden fiat paralardan daha az volatilite gösterdiği benzersiz bir döneme ulaştığımızı biliyorsunuz." diyerek, en büyük kripto paranın ulusların fiat paralarından daha düşük volatilite gösteriyor oluşu gerçeğine dikkat çekti.

Read Entire Article