Saatler İçerisinde %30’a Yakın Yükseliş: Dogecoin’e Elon Musk Dopingi!

2 years ago 110

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolar karşılığında satın alması ile birlikte yükseliş yönlü fiyat hareketleri kaydetmeye başladı ve 40.600 dolar fiyat seviyelerine yükseldi. Altcoin’lerin çoğu, Bitcoin’in 40.000 doları aşması ile yönünü yeniden yukarı çevirdi. Dogecoin (DOGE), son 24 saatlik zaman diliminde %30’a yakın bir değer artışı kaydetti ve 0,16 dolar fiyat seviyelerine ulaştı. Öte yandan kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise 1,97 trilyon doları aştı.

Twitter’ın Yeni Sahibi, 44 Milyar Dolar İle Elon Musk Oldu

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, yakın zamanda Twitter’ın %9,2’lik hissesini satın alarak popüler sosyal medya platformunun e büyük hissedarı olmuştu. Ancak Musk, bu hamlenin ardından direkt olarak Twitter’ı satın almak istediğini ifade ederek Twitter’ın yönetim kuruluna bir teklifte bulundu. Teklifin ardından yönetim kurulunun bu teklife onay vermeyeceğine yönelik haberler yapılsa da dün akşam saatlerinde Elon Musk’ın 44 milyar dolar karşılığında Twitter’ı satın aldığı resmi olarak duyuruldu.

Geçmişte verdiği demeçler doğrultusunda kamuoyunda bir Dogecoin savunucusu olarak bilinen Elon Musk’ın Twitter’ı satın alması, piyasada ilerleyen günlerde DOGE’nin popüler sosyal medya platformuna entegre edilebileceğine yönelik bir beklenti yarattı. Bu bağlamda Dogecoin (DOGE) de dün akşam saatlerinde yükseliş yönlü fiyat hareketleri kaydetmeye başladı ve son 24 saatlik zaman diliminde %30’a yakın bir değer artışı kaydetti.

Kripto Para Piyasası Yükselişte

Kripto para piyasasındaki çoğu altcoin, haberin duyurulması ve ardından Bitcoin’in 40.000 doları aşması ile birlikte yönünü yeniden yukarı çevirdi. Son aylarda oldukça yüksek oranlarda değer kayıpları kaydeden ve düşük bir fiyat performansı sergileyen DOGE, dün akşam saatlerinde yukarı yönlü bir ivme yakaladı ve yeniden yükseliş hareketleri kaydetmeye başladı. DOGE, son 24 saatlik zaman diliminde %30’a yakın bir değer artışı kaydetti ve 0,16 dolar fiyat seviyelerinden işlem görmeye başladı.

Read Entire Article