Sadece Veriler Konuşacak! 2 Rapor ve 2 Analist Teyit Etti: Bitcoin ve Bu Altcoin Partiye Hazırlanıyor!

1 year ago 69

Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler uzun süredir devam eden kısır döngüden çıkarken, önde gelen analitik şirketlerinden çarpıcı raporlar geliyor.

Balinalar, Bitcoin ve LINK Biriktiriyor!

Önde gelen iki analitik şirketi olan CryptoQuant ve Santiment'in son verileri, balinaların Chainlink (LINK) ve Bitcoin biriktirdiğini gösteriyor. CryptoQuant dün, balinaların LINK biriktirdiğini tweetledi. Güncel verilere göre, LINK son birkaç aydır balinalar arasında en çok tercih edilen altcoin'ler listesinde yer alıyor. CoinMarketCap verileriene göre, LINK fiyatı son 24 saatte %0,45 düşüşle an itibariyle 6,92 dolardan işlem görüyor. Bu arada, önde gelen analistlerden CryptoBusy  dün "balinalar 2023'ün başından beri yoğun bir şekilde daha fazla Bitcoin BTC satın alıyor" diye tweet attı.

Tweet'te, Santiment'ten alınan verilerin anlık görüntüsü de vardı. Santiment verileri, balinaların bu yılın başından bu yan yoğun birikim yapması nedeniyle BTC'nin fiyatının 5 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını gösteriyor. Rapora göre, 1.000 ila 10.000 BTC tutan balinalarının geçtiğimiz Aralık ayında BTC'lerini sattıklarını gösteriyor.

Bitcoin, Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Analiste göre, BTC'nin fiyatı, 21.550 dolarlık direnç seviyesini başarılı bir şekilde desteğe çevirdikten sonra, bir sonraki en önemli direnç seviyesi  23.600 dolarda. BTC, an itibariyle 22.915 dolardan işlem görüyor. 9 günlük EMA (Üstel Hareketli Ortalama) hala 20 günlük EMA çizgisinin üzerinde konumlandığı için BTC için günlük teknik göstergeler hala yükseliş gösteriyor. Günlük RSI çizgisi günlük RSI SMA çizgisinin üzerinde konumlandığı için günlük RSI göstergesi de yükseliş gösteriyor. Günlük RSI çizgisi de aşırı alım bölgesine doğru hafif pozitif eğimli. BTC'nin fiyatı mevcut direnç seviyesi olan 23.600 doların üzerine çıkarsa ve bu noktayı desteğe çevirirse, bir sonraki hedef 25.150 dolar olacak.

Öte yandan, BTC'nin fiyatı 22.680 dolardaki desteğin altına düşerse, bir sonraki destek seviyesi 21.550 olacak. Kıdemli analist Micheal Van De Poppe'ye göre Bitcoin 30.000 doları hedeflerken LINK de artış kaydetmeye devam edecek. Bitcoin yılın başından bu yana yaklaşık %30 arttı. BTC, yıl başında 16.500 dolardan işlem görüyordu. Kripto para piyasasının değeri ise FTX’in çöküşünden bu yana ilk kez 1 trilyon doları geçti.  Bitcoin, FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’in Aralık ayında tutuklanmasından sonra haftalarca 17.000 doların altında seyretti.  Uzmanlar, Bitcoin fiyatının yaklaşık %30 artarak FTX’in çöküşünden hemen önceki seviyeye geri dönmesinin önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Analistler, FTX krizi sırasında görülen zorunlu satışın azalmaya başladığını belirtti.

Read Entire Article