Sakın Aldanmayın! Tahminlerinde Yanılmayan 2 Analistten Bitcoin Uyarısı!

1 year ago 60

En büyük kripto para Bitcoin (BTC), 3 Şubat'taki Wall Street işlem seansı öncesi yeni ABD ekonomik verilerinin beklentilerin üstünde gelmesiyle yönünü aşağı çevirdi. Peki BTC için sırada ne var, işte analistlerin Bitcoin yorumu.

Tedtalksmacro: Alım Fırsatı

Veriler, BTC/USD'nin günün erken saatlerindeki kazanımlarını silerek kritik desteğine dayandığını gösteriyor. Parite, Ocak ayına ilişkin ABD işsizlik verilerine olumsuz tepki vererek düştü. Gerçekten de ABD'de işsizlik verileri beklentileri o kadar aştı ki genel işsizlik rakamları 1969'dan bu yanaki en düşük seviyeye geriledi. Tarım dışı istihdam (NFP) verileri de aynı şekilde oldukça iyi gelirken, ortalama saatlik kazançlar yüzde 0,3'lük büyüme beklentisine uygun geldi.

Popüler analitik hesabı Tedtalksmacro Twitter'da tarım dışı istihdam verisi için yaptığı yorumda "büyük başarı" notunu düştü. Önceki günde yaptığı tahminine dikkat çeken Tedtalksmacro'nun BTC/USD'nin 20 bin dolara kadar gerileyebileceğini söylediği son düşüş göz önüne alındığında, bunun daha fazla BTC almak için potansiyel bir fırsat olduğunu belirttiği görülüyor. Bir başka tweet'in de "Potansiyel olarak bu haber yeniden yüklenmek için bir fırsat" ifadesine yer verdi.

Bitcoin'deki son düşüş, beklenenden daha güçlü gelen iş gücü piyasasının Federal Reserv'in (Fed) daha sıkı, daha az likit parasal koşulları daha uzun süre sürdürmesinin önünü açıyor olmasından kaynaklanıyor. Ekonomist ve analist Jan Wüstenfeld, "ABD ekonomisi resesyona mı giriyor? Bence tekrar düşünün. En azından kısa vadede böyle bir şey söz konusu değil." dedi.

Game of Trades: Bitcoin Kırılım Seviyesini Yeniden Test Ediyor

Fed, hafta içinde neredeyse tüm beklentilere paralel olarak faizi 25 baz puan artırırken, başkan Jerome Powell yaptığı açıklamalar sırasında "dezenflasyon" terimini kullanarak piyasalarda heyecana neden oldu. BTC/USD ikinci kez 24 bin doların üzerini gördü ve piyasa analistleri daha önemli bir geri çekilmeden önce fiyatın 25 bin dolara ulaşacağı konusunda umutlandı.

Twitter'daki yatırım araştırma kaynağı Game of Trades, "BTC, makro düşüş trendi çizgisinin üzerinde temiz bir kırılım yaptı ve yeniden testini (re-test) yapıyor" diyerek yükselişin devam edeceğini belirtirken "Geçilmesi gereken bir sonraki büyük direnç bölgesi 25 bin dolar bölgesi" eklemesini yaptı.

Popüler kripto para analisti Crypto Tony ise BTC'nin 25 bin dolar hedefine ulaşmasının artık gerçekleşmeyebileceğini konusunda uyararak "25 bin dolar ana hedefim, ancak şu anda bunu isteyen çok sayıda insan görüyorum ve kalabalık bir ticaret haline geliyor." dedi. Analist, piyasaların beklentilerin tersi yönünde hareket etme eğiliminde olmasından dolayı bu seviyenin görülmesini beklemiyor.

Read Entire Article