Santiment Açıkladı: Ethereum Borsa Girişlerindeki Son Durum Neye İşaret Ediyor?

1 year ago 67

Anlık olarak 1.315 dolar fiyat seviyesinde işlem gören lider altcoin Ethereum (ETH), 13 Kasım'daki gün içi işlem seansında beş haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Santiment'ten alınan verilere göre, fiyat sıçraması, altcoin ticareti yapan benzersiz adreslerin sayısındaki artıştan kaynaklandı. Haberin yazıldığı saate göre ETH ticareti yapan günlük 653.000 aktif adres, Mayıs 2021'den bu yana görülen en büyük günlük zirveyi temsil ediyor.

Kar Almak İsteyenlere Ters Köşe

Genel piyasanın mevcut durumu ve birçok yatırımcının yatırımlarında kazanç görmeye olan bağlılığı nedeniyle, kripto varlık fiyatındaki sıçramayı genellikle kar alımlarındaki artış takip eder. Ancak Santiment, ilginç bir şekilde, ETH'nin fiyatındaki ve günlük aktif adreslerindeki büyümenin normal bir kâr elde etme fırsatı ile aynı zamana denk gelmediğini belirtti.

Aslında, son 24 saat içinde aktif ETH çekme işlemleri %72 oranında düştü. Buna ek olarak, ETH para çekme işlem sayısı da aynı dönemde %75 oranında düştü. Bu durum, fiyat rallisinin ETH sahipleri tarafından kâr elde etmede aşırı bir yükselişe yol açmadığının bir göstergesi olabilir.

ETH'nin son 24 saatteki borsa faaliyetlerine bakıldığında bu durum daha da doğrulanmakta. Borsa girişleri %80 oranında azalırken, ETH'nin borsa çıkışları son 24 saat içinde %73 oranında artmıştı. Bu da ETH birikiminin satışlarını aştığının bir göstergesi olabilir.

Alıcılar İlerlemeye Devam Ediyor

ETH'nin fiyatı beş haftanın en yüksek seviyesinden toparlanırken, yazım saatine göre 1.315 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Son 24 saat içinde %5 artış gösterdi. ETH'nin aynı dönemde tamamlanan 8 milyar dolar değerindeki işlemiyle, işlem hacmi de %80 oranında arttı.

Günlük grafik üzerinde değerlendirildiğinde ETH, alıcıları piyasanın kontrolüne sokarak artan birikim belirtileri göstermeye devam etti. ETH'nin yönlü hareket endeksinin (DMI) konumu da bunu doğruladı. Yazım saatine göre, alıcıların 21,32'deki gücü (yeşil) satıcıların 18,40'taki gücünün (kırmızı) üzerinde yer alıyor.

Ayrıca, göreceli güç endeksi (RSI) ve para akışı endeksi (MFI) gibi temel göstergeler, yazım zamanında ETH birikiminin yoğunluğunu ortaya koydu. Örneğin, RSI 57,08'de yükseliş trendinde görülürken, MFI 63,74'teydi. Her iki göstergenin de kendi nötr bölgelerinin üzerinde konumlanması, ETH birikim hacminin dağıtım oranını aştığını gösterdi.

ETH alım satımı yapan günlük benzersiz adreslerin sayısı Mayıs 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, zincir üzerindeki veriler ağ üzerindeki yeni taleplerde bir azalma olduğunu ortaya koydu. Santiment'in zincir üstü verilerine göre, ETH'nin ağ büyümesi son 24 saat içinde %61 oranında azaldı. Alıcılar piyasada tükenmeye başladığında ve ETH'ye yönelik yeni talep gelmediğinde, fiyatlarda bir düşüş yaşanabileceğini de belirtmek gerekir.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısı ile risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article