Santiment, Güncel Verileri Paylaştı: Borsalardaki BTC Arzı, Aralık 2018’den Bu Yana En Düşük Seviyelerinde!

2 years ago 101

On-chain analitik firması Santiment, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında kripto para borsalarındaki BTC arzının son 3,5 yılın en düşük seviyesine gerilediğini bildirdi. Santiment verilerine göre Bitcoin'in kripto para borsalarında tutulan arz yüzdesi Aralık 2018 tarihinden bu yana ilk kez %10'un altına geriledi. Ayrıca Santiment, portföyünde 1 yıl ve daha uzun süre BTC tutan adreslerin birikiminde önemli bir artış kaydedilmekte olduğunu ifade etti.

Santiment, Güncel Verilere İşaret Etti

On-chain analitik firması Santiment verilerine göre Bitcoin'in kripto para borsalarında tutulan arz yüzdesi Aralık 2018 tarihinden bu yana ilk kez %10'un altına geriledi. Santiment, kripto para borsalarındaki BTC arzının son 3,5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin yatırımcıların genel olarak yükseliş yönlü bir beklenti içinde olabileceklerini ifade etti. Ayrıca Santiment, portföyünde 1 yıl ve daha uzun süre BTC tutan adreslerin birikiminde önemli bir artış kaydedilmekte olduğuna da dikkat çekti.

Kripto Para Piyasasında Son Durum

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), son 24 saatte kaydettiği düşük oranlı değer kayıpları ile birlikte 30.150 dolar seviyelerine geri çekildi. Piyasadaki çoğu kripto para birimi, yeniden düşüşe geçti. Ethereum (ETH), kaydettiği son düşüş yönlü fiyat hareketlerinin ardından 1.795 dolar seviyelerinden işlem görmeye başladı. Kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri. 1,29 trilyon dolara geriledi. Ayrıca Coinglass verilerine göre ise kripto para piyasasında, son 24 saatlik zaman dilimi içerisinde ortalama 115 milyon dolar değerinde short ve long pozisyon tasfiye oldu.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatiliteye sahip olmaları dolayısıyla risk taşıdıklarını bilmeli ve işlemlerini kendi araştırmaları doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article