Santiment Kritik Verileri Yayımladı: Analist Devasa Ralli Beklediği Altcoin’i Açıkladı

2 years ago 95

Kripto para piyasası yerinde sayarken, analistler balina birikimi ve güncellemeler sayesinde uzun vadede yeni zirvelere çıkacak popüler altcoin projesine dikkat çekiyor.

Cardano: Düşük İşlem Hacimleri ve Balina Birikimi

Son veriler, Cardano'nun (ADA) diğer altcoin'lere göre ayı piyasasından daha fazla etkilendiğini gösteriyor. İlk 10'da yer alan  kripto paralardaki istikrarlı kazanımlara kıyasla, ADA geçen hafta %2,2 düşüşle 0,4845 dolar seviyesinde kaldı. Yaklaşmakta olan Vasil Hard Fork'u bu ayın başlarında bazen fiyat artışlarına yol açmış olsa da, bu olumlu etki şimdi sona ermiş gibi görünüyor. ADA, Haziran ayında yaklaşık %25 düşüş kaydetti ve 14 ayın en düşük seviyelerine geriledi. ADA ayrıca, bu ayın başlarındaki 2,4 milyar dolarlık zirveden son iki hafta içinde yaklaşık 700 milyon dolara gerileyen günlük işlem hacimlerinde önemli bir düşüş yaşadı.

Coingape analistlerinden Ambar Warrick'e  göre,  daha düşük işlem hacimleri, özellikle büyük balinalar birikim yapmaya başlarsa, ADA'da devasa bir ralliyi tetikleyebilir. Blockchain analitik firması Santiment'ten elde edilen verilere göre, Cardano'da etkileşime giren benzersiz adreslerin sayısı, bir yıl içinde en düşük seviyesine düştü. Cardano'ya yönelik yatırımcı duyarlılığı da Rusya-Ukrayna savaşının başladığı Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Cardano, Pazartesi günü zincirde etkileşime giren yaklaşık 53.050 benzersiz adres ve son 30 gün içinde ortalama 73.204 adres vardı. Bu, oldukça düşük bir rakam.

Vasil Hard Fork, Fiyata Etki Edecek mi?

Cardano, yatırımcı ilgisinde keskin bir düşüş görürken, diğer birçok altcoin de benzer sorunlardan muzdarip. Piyasada devam eden sert düzeltme nedeniyle ilk 10'da bulunan altcoin'ler değerinin %50 ila %80'ini kaybetti. ADA ise yaklaşık %63 düştü. Ancak daha düşük fiyatlar ve işlem hacimleri, özellikle ADA olmak üzere bu altcoin'lerde büyük bir ralliyi başlatabilir. ADA'daki daha düşük işlem hacimleri, fiyatı doğrudan etkileyen büyük işlemlerle sonuçlanacaktır.

Bu nedenle, Cardano balinalarının büyük ölçekli satın almaları, ADA fiyatlarında ani bir artışla sonuçlanabilir. Fiyatların bu yıl büyük oranda düştüğü göz önüne alındığında, ADA yatırımcılar için dipten alım fırsatı sunuyor.  2022'nin ikinci yarısında hayata geçmesi planlanan Vasil Hard Fork da uzun vadede Cardano'ya ilgiyi de artırabilir.

Read Entire Article