Santiment Rapor Yayımladı: Ethereum (ETH) Balinaların Hedefinde!

2 years ago 98

Kripto para borsalarında üzerinde hakim olan kara bulutlar etkisini arttırmaya devam ediyor. Önde gelen bir blockchain analitik firması olan Santiment, piyasadaki düşüşü fırsat bilen Ethereum (ETH) balinaları hakkında bir rapor yayımladı.

Ethereum Balinaları

Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) fiyatında yaşanan düşüşün ardından kripto devi Ethreum’da payını almış durumda. Peş peşe gelen düşüşlerin ardından lider akıllı sözleşme platformunu balinaların hedefi haline geldi. Analiz firması Santiment'e göre geçtiğimiz ay içerisinde Ethereum'un önemli ölçüde değer kaybına rağmen, 7 Haziran tarihinden bu yana 100 ila 100.000 ETH bakiyesi olan adresler artış gösteriyor. Santiment yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ethereum balinaları fiyatlarda yaşanan ciddi oranda düşüşleri fırsat çevirerek yüksek miktarda satın alma işlemi gerçekleştirdi. Düşüş ivmesinin başladığı tarihten itibaren balinalar kripto para biriminin toplam arzının %1.1'ini cüzdanlarına ekledi. Tarihsel verilere göre, yapılan satın almalar gelecekteki fiyat hareketinde önemli rol oynayacak.”

Bazı Altcoinlerin Ağ Aktivitesi

Öte yandan Santiment bir diğer popüler altcoin olan Ripple (XRP) ağının kullanıcı sayısında üstel bir artış olduğunu belirtti. Santiment yayımladığı raporda Ripple hakkında şunları söyledi:

“Birkaç gün önce XRP ağı üzerinde etkileşime giren benzersiz adreslerle patlama yaşandı. Adres sayısı Şubat 2020 tarihinde bu yana ilk kez 200.000'i aştı. Bu izlemeye değer."

Ayrıca Santiment açıklamalarına, piyasa değerine göre en büyük iki memecoin olan Dogecoin ( DOGE) ve Shiba Inu’nun (SHIB) son on gün içindeki ağ aktivitesinde önemli bir artış görüldüğünü ekledi. Yapılan açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

“Dogecoin ve Shiba Inu hakkındaki fikriniz ne olursa olsun, her biri ağ aktivitesinde kayda değer artışlar gösteriyor. Dogecoin ve Shiba Inu’nun ağ aktivitelerinde son on gün içerisinde sırasıyla %32, %35 oranında artış görüldü.”

Read Entire Article