Santiment’ten Yeni Rapor: Bitcoin Fiyatında Patlama Yaşanabilir!

2 years ago 94

Bir kripto para analiz firması olan Santiment azalan stablecoin arzının, ufukta büyük bir Bitcoin (BTC) patlamasının olduğunun bir işareti olabileceğini ileri sürdü.

Stablecoin'lerin Dolaşım Arzı

Kripto para analiz firması Santiment’in yayımladığı rapora göre, piyasa değerine göre en büyük iki stablecoin olan Tether (USDT) ve USD Coin'in (USDC) dolaşımdaki arzı Mayıs 2022 tarihinden bu yana önemli ölçüde düşüyor.

Bununla birlikte Santiment bu iki dijital varlığın hacminin, tarihi veriler incelendiğinde lider kripto para birimi olan Bitcoin’in ralli yaşadığı dönemlerde de düşüş görüldüğünü belirtti. Firma özellikle Temmuz 2021 tarihinde, kripto para piyasalarının amiral gemisi Bitcoin’in 29.000 dolar seviyesinden 69.000 dolara çıkmadan hemen önce belirtilen stablecoin’lerin dolaşımının düştüğünü açıkladı. Santiment’in yayımladığı raporda şu ifadelere yer verildi:

Stablecoin dolaşımı, büyüyen bir kripto para piyasasında bile düşmeye devam etti. Yaşanan ilk önemli büyümenin, azalan bir dolaşımda gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Stabilcoin’ler güçlü bir şekilde ısınmaya çalıştı ama piyasa buna bir karşılık vermedi. Bu nedenle kripto para piyasaları bir toparlanmanın içerisinde olsa bile stablecoin’ler hala düşüyor olabilir. Mevcut piyasa koşullarında Stabilcoin’ler henüz toparlanma sürecine inanmadığından, beklemeyi tercih ediyor. Muhtemelen bu iki stablecoin'de Temmuz 2021 tarihinde yaşanan olay ile aynı şeye tanık oluyoruz.

NVT İndikatörü

Santiment ayrıca Bitcoin'in fiyatının, bir kripto para biriminin fiyatını günlük piyasa değeri ile günlük dolaşım arasındaki orana dayalı olarak ölçmeyi amaçlayan bir ölçüm olan ağ değer-işlem (NVT) modeline dayalı değerlemesi ile uyumlu olduğunu da belirterek açıklamalarında şu ifadelere yer verildi:

Bitcoin'in fiyatı Temmuz ayı içerisinde %18 oranında arttı. Fiyat yükseldikçe ve token dolaşımı nispeten azaldıkça, NVT indikatörü nötr bir sinyal veriyor. Bitcoin, Ağustos ayı içerisinde her iki yönde de hareket edebilir.

Read Entire Article