Santiment Uyardı: Piyasaya Damgasını Vuran Altcoin İvme Kaybedecek!

2 years ago 86

Bitcoin (BTC) 20.000 doların üzerinde tutunmaya çalışırken, önde gelen altcoin'ler ise balina birikimi ve yakımlar sayesinde ivme kazanıyor.

UNI Rallisi: Zincir Üstü Veriler ve Balina Birikimi

Ethereum (ETH) tabanlı merkeziyetsiz borsa Uniswap'ın yerel tokeni UNI, son yedi hafta içinde büyük oranda fiyat artışı kaydetti. UNI fiyatı, son yedi hafta içinde %150'den fazla değer kazandı. UNI, böylellikle   bir kez daha piyasa değerine göre ilk onbeş kripto para birimi arasına girmeyi başardı. Zincir üstü veri sağlayıcısı Santiment, son UNI fiyat yükselişinin yoğun balina birikimi ve artan adres faaliyetinden kaynaklandığını gösteriyor.

Santiment'e göre, UNI'de günlük aktif adres sayısı 1.100'ün üzerine çıktı. İstikrarlı ve giderek artan adres etkinliği rallinin daha sürdürülebilir olabileceğini gösteriyor. Mayıs ayındaki çöküşten bu yana, Uniswap balina adresleri  çok sayıda UNI biriktiriyor. 100 bin ila 1 milyon UNI'ye sahip balina adresleri, son iki hafta içinde büyük oranda UNI  alıyor. Santiment, şunları bildirdi:

UNI'de balina birikimi devam ediyor. Ayrıca 100 bin dolar veya bu rakamın üzerindeki büyük işlemlerin miktarı da Mayıs seviyelerine yükseliyor. Bir hafta önce, 9.69 dolara yükselen büyük artıştan hemen önce oluşmaya başlayan büyük balina işlemlerini açıkça görebiliyoruz.

Santiment: UNI, Değer Kaybedecek!

 Uniswap için aktif ortalama trader getirileri de arttı. 30 günlük MVRV şu anda %22,5'ten fazla yükseldi Santiment, bunun %15 veya daha fazla olan "tehlikeli bölge"nin oldukça üzerinde olduğunu belirtiyor. Ancak Santiment, son zamanlardaki keskin fiyat artışından sonra yeni yatırımcılardan temkinli olmalarını istiyor ve şu açıklamayı yapıyor:

Uzun vadeli trader'lar (365 günlük MVRV'de) hala zararda. Kısa ve orta vadeli trader'lar kazanç elde etmek için satış yapabilirler. Bu, UNI için önümüzdeki bir veya iki hafta içinde yaklaşan bir düşüş olabileceği anlamına geliyor.

Salı öğleden sonra Fed üyelerinden gelen kritik açıklamaların ortasında kripto para birimleri, hisse senetleri ve altın piyasaları değer kaybetti. Birkaç rapor, ABD Federal Rezerv yetkililerinin para politikasını sıkılaştırma ve Amerika'daki enflasyon düşene kadar faiz oranını artırma konusunda kararlı olduğunu belirtiyor. Chicago Fed başkanı Charles Evans Salı günü yaptığı açıklamada, merkez bankasının enflasyon düşene kadar faiz oranlarını normalden daha yüksek oranda artıracağını söyledi. Bu durum, kripto paralar için hala risk teşkil ediyor.

Read Entire Article