Sartoshi Ortadan Kayboldu!

2 years ago 94

Kim bu Sartoshi diye soruyorsanız, bilmeyenler için, kullandığı Sartoshi ismi ile birlikte, aslında Bitcoin’in efsanevi yaratıcısı Satoshi Nakamoto’ya bir gönderme yapmak için bu ismi seçtiği söyleniyor.

Eğer NFT sektörü ile ilgileniyorsanız, birazcık geçmişe gidersek, Sartoshi’yi biz çıkarmış olduğu Mfers ismi verilen çubuk adam NFT tasarımları ile tanıyoruz. Sadece bu cümleyi yazarak geçmek istemiyorum çünkü Mfers ismini verdiğimiz koleksiyon, NFT sektörüne gerçekten bambaşka bir yön verdi. Meme diye tabir ettiğimiz şaka kültürü amaçlı çıkan bu çöp adamlar, aslında NFT sektörüne olumlu anlamda hacim kazandırırken, diğer yandan da profesyonel çizim yapan sanatçılar arasında bu tasarımların bu kadar ses getirmesi içten içe bozulmalarına neden oldu! Lakin şu bir gerçek ki bu koleksiyonun çıkması ile birlikte bu tarzda tasarımlar arttı, bir çok mfers adı altında koleksiyon çıkmaya başladı. Ninja Squad Mfers koleksiyonu da bunlardan biriydi. Böylelikle Sartoshi’nin kimliği hızlı bir şekilde tanındı. Hatta o zamanlar onu en iyi sanatçı olarak tanımladılar.

Sartoshi Ortadan Kayboldu!

Olayımız şu… Dün Sartoshi, “End Of Sartoshi” isimli bir koleksiyon çıkarıyor. Mint akşam 18:00'da başlıyor ve sabah 07:00‘a kadar mint saatini açık tutacağını söylüyor. Yani Arz yok! Belli bir sayı yok! O saate kadar ne kadar mintlenirse! Twitter hesabından merak uyandırıcı tweetler’i yazmaya devam ediyor. Bu benim “Son Sanat Eserim” ve bu tweet’lere tekrar ulaşabilmek için kayıt altına almanız gerekebilir diye… Mfers koleksiyonundan hatırladığım kadarıyla gizemli bir hava yaratmayı seviyor Sartoshi. Çünkü o koleksiyon çıktığında da herhangi bir twitter hesabı yoktu. Herkes kim bu tasarımların sahibi  diye merak ediyordu.

Ve sabah saat 07:00. “End Of Sartoshi” koleksiyonu 17.000 adet satılıyor. 142 ETH hacim çeviriyor. Bu durum tamı tamına 13 saatte gerçekleşiyor. Burada dikkat çekmek istediğim nokta arzı olmayan bir koleksiyondan 17 bin adet satılması… Ama durun! Mint saatinin bitmesi ile birlikte Sartoshi’nin Twitter hesabına ulaşılamıyor!

Acaba bu Sartoshi’nin gerçekten sonu mu? Yoksa Sartoshi yeni bir gizem mi yaratıyor?

Bir sonraki yazımda görüşmek üzere. Ben Sercan.

Read Entire Article