Satın Alma Bölgesinde Olan Polkadot (DOT) ve Bu Altcoin İçin Fiyat Tahminleri

2 years ago 129

Kripto piyasası genel bir düşüş eğilimini izlerken analistler, Polkadot (DOT) ve Kusama (KSM) için yükselişler öngörüyor. Analistler, DOT ve KSM’nin özellikle satın alma bölgesinde olduğunu vurgularken, arzlarının da giderek arttığının altını çiziyor.

Her İkisine Genel Bakış

Her iki altcoin de bugün yaklaşık %1 kadar düşüş gösterse de uzmanlar, genel bir bakışla bu iki altcoinin %28’den fazla kayıp yaşadığını söylüyor. Dolayısıyla uzmanlar, bu iki altcoinin satın alımlarının artarak %16’lık bir artış daha gösterebileceğini öngörüyor. DOT ve KSM, ralliye hazır olsa da yine de bazı fiyat engellerini aşması gerekiyor. Her iki token da son 11 günde önemli kayıplar yaşamıştı. Uzmanlar, aslında bu kayıpların yükseliş için dip olacağını ve toparlanma sonrası yükselişlerin kaçınılmaz olduğunu belirtiyor.

DOT Fiyat Hareketleri

Ayrıntılı olarak Polkadot (DOT)’a bakılacak olursa, 2 Nisan’da 23,85 dolarlık bir zirve yaptığı görülüyor. 2 Nisan’dan bu yana DOT, piyasa değerinde yaklaşık %28 kadar kaybederek yakın zamanda dik bir düşüş ivmesi göstermişti. DOT, 17 dolar civarında hayati bir destek bulmuş olarak gözlemleniyor. Bu süreçte DOT, aşırı satım alım bölgesinde işlem görüyor ve dolayısıyla bir fiyat sıçramasına hazır olduğunu gösteriyor.

Bu yazı yazılırken ise DOT, son 24 saatteki %1’in üzerindeki düşüşüyle yaklaşık 17,5 dolardan işlem görüyor. Ayrıca DOT, haftalık olarak bakıldığında %20’ye yakın bir düşüş sergilerken aylık ise %2 civarında olan artışını koruyor. Eğer bu satın alımlar aynı şekilde devam ederse uzmanlar, DOT’un 21 dolar seviyesine kadar çıkabileceğini belirtiyor.

KSM Fiyat Hareketleri

Diğer yandan Kusama (KSM) ise 2 Nisan’dan bu yana düşüş trendini devam ettiriyor. Bu düşüş trendleri bir noktada destek bulduğunda yatırımcılar, talep etmeye yönleniyor. Ancak KSM’nin de daha fazla bir artış gösterebilmesi için kritik direnci kırması gerekiyor. Uzmanlar, KSM için bu kritik direncin 160 dolarlık bir seviyede olduğunu iletiyor. Eğer KSM, bu direnci kırarsa uzmanlara göre 180 dolara hatta bundan sonra 207 dolara kadar yükselebilir.

Tüm bunların yanı sıra KSM, bu yazı yazılırken son 24 saatteki %2’ye yakın düşüşüyle yaklaşık 152 dolardan işlem görüyor. Ayrıca KSM, haftalık her ne kadar %15’lik bir düşüş yaşasa da aylık %30’a yakın artışıyla dikkat çekiyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article