Satış Baskısı Artıyor: Popüler Altcoin’de Tehlike Çanları!

2 years ago 90

 Kripto paralar uzun zamandır ayı piyasasının pençesinde kabus dolu günler geçirirken, satış baskısı fiyatların daha da düşmesine neden oluyor.

48 Proje, Terra'dan Polygon'a Taşındı

Terra (LUNA) tabanlı projelerin Polygon'a (MATIC) toplu göçü bu hafta başladı. Mayıs 2022'de Ethereum ölçeklendirme çözümü tarafından başlatılan bir girişimin parçası olarak Terra ekosisteminden toplam 48 proje Polygon'a taşınıyor.  LUNA VE UST'nin çöküşü sonrasında, Polygon ekosistemdeki geliştiricilere ve mühendislere yeniden bir araya gelme fırsatı vermek için bir girişim duyurdu. Geliştiriciler Terra ekosistemine olan güvenini kaybederken, Polygon projeleri blok zincirine memnuniyetle karşıladı. Yalnızca Terra'dan Polygon ekosistemine göç eden geliştiriciler için yaklaşık 20 milyon dolarlık milyon dolarlık bir fon oluşturuldu. NFT pazarı OnePlanet ve metaverse oyna-kazan oyunu Derby Stars, Polygon'a taşınan 48 proje arasında yer alıyor.

Polygon ekosistemindeki büyük yatırımcılar, Reddit'in blok zincirindeki avatar pazarı lansmanına yanıt olarak altcoin'i toplayarak MATIC'i biriktirmeye başladı. 10 milyon ile 100 milyon arasında MATIC'e sahip olan balinaların toplam varlıkları 8 Temmuz'da 1,32 milyar tokene çıktı. Projelerin Polygon ekosistemine taşınmasına rağmen, MATIC borsalar arasında artan satış baskısı ile karşı karşıya. 18 ve 24 Haziran arasında, MATIC'in fiyatı, 2. katman ölçekleme çözümüne yönelik artan taleple iki katına çıktı. O zamandan beri, altcoin birkaç başarısız girişimde bulundu.

MATIC, Bu Seviyeye Düşebilir

MATIC, an itibariyle 0.55 dolardan işlem görüyor. Coinquora analistlereine göre, MATIC'in fiyatı 0,59 dolardan 50 günlük EMA'yı geçemezse, yükseliş tezini geçersiz kılabilir ve altcoindeki düşüş derinleşebilir. Analistlere göre, zincir üstü veriler MATIC'te satış baskısı yaşandığını ortaya koyuyor. MATIC fiyatının %20 oranında düşmesi ve 0,47 dolara desteğe ulaşması bekleniyor. Ancak, boğalar kontrolü ele geçirirse ve Bitcoin toparlanmaya başlarsa, MATIC'te trend tersine dönebilir. Bu durumda, 0,68 doların üzerinde dört saatlik bir mum çubuğu, düşüş tahminini geçersiz kılacaktır.

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüşler Polygon’nun (MATIC) fiyatlanmasında da oldukça etkili oldu. Dijital varlık Haziran ayını %30 oranında bir değer kaybıyla kapattı. Geçtiğimiz haftalarda kripto para biriminin fiyatında yaşanan düşüşün, hedef olduğu bir ağ saldırısı neticesinde derinleşebileceği ileri sürüldü. Uzmanlara göre, altcoin fiyatlarının yeniden ivme kazanması için makroekonomik şartların değişmesi gerekiyor. Bugün açıklanacak olan enflasyon verileri merakla bekleniyor.

Read Entire Article