SEC Başkanı Bitcoin (BTC) ETF Hakkında Konuştu!

2 years ago 87

Bitcoin yazı hazırlandığı sırada 41.000 doların altında fiyatlanıyor, FOMC tutanakları ve Ukrayna çıkmazı etkisini fazlasıyla gösteriyor. SEC başkanı henüz Bitcoin ETF’leri konusunda ipucu vermiyor, ancak gelecek için ‘dikkatli bir değerlendirme’den bahsediyor. Peki Gary Gensler’in Bitcoin ETF hakkında yaptığı açıklamada ne gibi detaylar bulunuyor?

Gary Gensler, teknolojiye karşı tarafsız olma tutumunu yineledi, ancak Temsilciler Tom Emmer ve Darren Soto’nun dile getirdiği endişeleri “dikkate alacağını” söyledi.

SEC Başkanı Bitcoin (BTC) ETF

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, yasa koyucuların düzenleyiciyi Bitcoin spot borsada işlem gören fonların onayını “kabul edilemez” olarak reddeden bir mektuba yanıt verdi. Gensler’den Minnesota Temsilcisi Tom Emmer’a gönderilen Salı günü yazdığı bir mektupta SEC başkanı, düzenleyici kurumun ABD’de Bitcoin (BTC) Spot ETF‘sini onaylamaya daha yakın olmadığını ima etti.

Gensler, teknoloji konusunda tarafsız olma tutumunu yineledi, ancak Emmer’in Kasım ayında dile getirdiği endişeleri “dikkatle dikkate alacağını” söyledi. Gensler’in Emmer ve kripto yanlısı Temsilci Darren Soto’dan gelen bir mektuba yanıt vermesi üç aydan fazla sürdü. Çift, SEC’in Bitcoin spot ETF’lerini onaylamasını savundu ve Soto, kriptoyu ABD’de “ekonomik büyümenin itici gücü” olarak nitelendirdi ve “potansiyel faydaları en üst düzeye çıkarmak ve herhangi bir riski azaltmak için onu açıkça düzenlememiz için çok önemli” dedi.

Bitcoin ETF

Bazı milletvekilleri ve endüstri liderlerinin komisyonun ABD’yi yenilikçi yatırım araçlarında geri tutma konusundaki eylemsizliğini eleştirmesine rağmen, SEC bugüne kadar bir finans kurumundan herhangi bir Bitcoin Spot ETF başvurusunu onaylamadı. Bununla birlikte, Gensler Ağustos 2021’de doğrudan yatırım yapmak yerine kripto vadeli işlemlerine dayalı ETF’leri kabul etmeye daha açık olacağını ima ettikten sonra, birçok şirket SEC’e kripto “strateji” ETF başvuruları yaptı. Komisyon o zamandan beri Valkyrie, ProShares ve VanEck‘ten BTC vadeli işlemleriyle bağlantılı ETF’leri onayladı.

SEC yakın zamanda Fidelity, SkyBridge ve WisdomTree’den gelen başvuruları reddederken, şirketler kripto spot ETF başvuruları sunmaya devam ediyor. Düzenleyici kurumun Mart ayında NYDIG’nin spot Bitcoin ETF başvurusu hakkında bir karara varması bekleniyor.

Read Entire Article