SEC Başkanı Kripto Paralar Hakkında Çarpıcı Açıklamalarda Bulundu!

2 years ago 98

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanı Gary Gensler, kripto piyasasında yatırımcı koruması konusunda bir aciliyet olduğunu söyledi.

Gansler Açıklama Yaptı

Bu yorumu, 14 Haziran'da Wall Street Journal (WSJ) ile yaptığı röportajda kripto piyasasındaki mevcut durum hakkında yorum yapması istendiğinde yaptı. Özellikle, aşırı yoğun geçen piyasa sürecinde, kripto borç veren Celsius'un yatırımcıların hesaplarını dondurduğu görüldü.

Gary Gensler bu olay sonrasında şu açıklamayı yaptı;

‘‘Kripto tokenleri oldukça spekülatif varlıklar. Halktan para toplamak istiyorsanız, yanlış yönlendirmemek, yalan söylememek veya dolandırmamak için belirli açıklamalar yapmak zorundasınız. İleriye dönük ve adil açıklamalar yapmanız gerektiği sermaye piyasamızda temel bir ilkedir.’’

MicroStrategy Inc'in CEO'su ve kurucusu Michael Saylor, Gensler'in açıklamasına tepki gösterdi. Bitcoin dışında çoğu kripto para biriminin, özellikle de hisse kanıtı (PoS) ağlarının, yatırımcıları korumak için gerekli tam ve adil açıklamalara sahip olmayan kayıt dışı menkul kıymetleri temsil ettiğini söyledi.

BlockFi Olayı Ne Oldu?

Başkan Gensler, kripto para borsası ve borç verme platformu BlockFi'ye karşı açılan davayı anlatmaya devam etti.

SEC, türünün ilk örneği olan bir icra davasında, değiştirilmiş 1940 tarihli Yatırım Şirketi Yasası uyarınca bir yatırım şirketi olarak kayıt yaptırmadığı gerekçesiyle BlockFi Lending LLC'yi (BlockFi) 14 Şubat 2022'de 100 milyon dolar bir cezayla karşı karşı bıraktı.

Diğer yandan, kripto piyasası dün, 14 Haziran'da yaşanan kısa bir toparlanmanın ardından bugün kırmızı mumlarla devam ediyor. Bu genel çöküş, 13 Haziran Pazartesi günü 1 trilyon dolarlık sınır kırıldı ve kırarak küresel kripto piyasası toplan değeri 900 milyar doların altına indi.

Şimdiye kadar, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), son 24 saat içinde sırasıyla 20,298 dolar ve 1.044 dolara kadar geriledi ve işlem gördü . Teknik analistler, BTC için bir sonraki destek seviyesinin 19.500 $ fiyat noktası civarında olduğuna inanıyor.

Read Entire Article