SEC Başkanı’ndan Kripto Para Yatırımcılarına Kritik Uyarı: Devam Ediyor!

2 years ago 91

Her fırsatta yatırımcıları korumak için regülasyon çağrısında bulunan  SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para piyasasında meydana gelen çöküş ve krizler hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Gensler: Risk, Devam Ediyor!

Gansler'in yönetimi altındaki komisyon, bugüne kadar öneri niteliğinde 23 rapor yayınladı. Ancak bunlar henüz onaylanmadı. Yahoo Finance ile yaptığı röportajda Gary Gensler, kripto piyasasında şirketlerin sermaye ve şeffaflığa yönelik kuralların uygulanmasıyla ilgili önemli soruları yanıtladı. SEC başkanı, varlığa dayalı menkul kıymetler ile hisse senedi arzı arasında fark olduğunu vurguladı. Dolayısıyla burada bazı farklılıklar olabilir ve yatırımcılara net bir açıklama yapılmalı.

Başkan, insanların ister kripto para birimi, isterse de bir menkul kıymet veya varlık destekli bir menkul kıymet satın alıyor olsun, önceden belirlenmiş net kurallar ile korumaları gerektiğini de sözlerine ekledi. Gensler, Amerika'da SEC'in yatırımcıların risk almasına izin verdiğini belirtti. Ancak, şirketlerin para toplamadan veya herhangi bir finansal varlığı halka açık olarak satmadan önce kuruma tüm gerekli bilgileri vermek zorunda. Bu, bize Ripple davasını hatırlatıyor. SEC'in bu önemli yorumları, platformların ve şirketlerin son zamanlarda iflas başvurusunda bulunduğu bir zamanda ortaya çıktı. Bazı platformlar da para çekme işlemlerini durdurdu. Bu durumlarda, yatırımcılar fonlarının sigortalı olup olmadığını bile bilmiyorlardı.

 Bitcoin, Menkul Kıymet Değil

Geleneksel piyasa için geçerli olan bazı kurallar, kripto para piyasasında geçerli olmadığı için insanlar çok para kaybetti. Gensler, bunun sebebinin sisteme ve kanunlara uyumlu olmayan platformlar ve tokenler olduğunu açıkladı. Ancak kimseye ön yargılı davranamayacağını da sözlerine ekledi. Başkana göre, kapsamlı bir regülasyon ve otorite tüm bu sorunları ortadan kaldırabilir.

SEC Başkanı, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun (CFTC) de kanun çıkarma ve kullanma yetkisine sahip olduğunu belirtti. Bu arada, bu sektördeki uyumsuzluk ve regülasyon eksikliği nedeniyle yatırımcıların büyük ölçüde korunmadığına inanıyor. Gansler ayrıca, Bitcoin'in kimse tarafından verilmediği için bir menkul kıymet olmadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde, MicroStrategy CEO'su Micheal Saylor Ethereum (ETH) ve Cardano'nun (ADA) menkul kıymet olduğunu iddia etmişti. Sektör, heyecanla Ripple (XRP) davasının sonucunu bekliyor.

Read Entire Article