SEC Başkanı Spot Bitcoin ETF Açıklaması! Altcoin Yatırımcılarına Tavsiye!

2 years ago 104

Piyasalar birkaç gündür hızla düşüyor ve kripto para düzenlemelerinin arifesinde bazı şirketler spekülatif adımlar atıyor. SEC Başkanı Gensler son düşüşle alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımcılara tavsiyeler veren Gary Gensler yatırımcıların korunması gerektiği yönündeki uyarılarını yineledi. İşte detaylar.

Kripto Para Uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, kripto firmaları tarafından sunulan menkul kıymetlerde yatırımcı koruması çağrısını yineledi. Salı günü katıldığı konferansta konuşan Gensler, SEC'in mevcut yetkisini kripto para projelerine ve borsalarına odaklanmak için kullanacağını ve insanları potansiyel olarak "gerçek olamayacak kadar iyi" yatırım getirileri konusunda uyaracağını söyledi. Gensler'e göre, şu anda kripto pazarındaki tokenlerin büyük kısmı, menkul kıymetlerle aynı açıklama gerekliliklerine tabi olarak SEC'in düzenleyici kapsamına giriyor.

Gensler şunları söyledi; “Borç verme platformları diyorlar ki: Kriptonuzu bize verin. Size büyük bir getiri sağlayacağız. Bugün piyasada bir şirket nasıl %4,75 teklif edip açıklama yapma gereği duymaz? Gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, gerçek olmayabilir. Yatırımcıların dikkatli olması gerekiyor”.

Gensler ve Kripto Paralar

Kripto para piyasasındaki son düşüş hakkındaki bir soruya yanıt olarak Gensler, "teknolojiye ilgi duymaya" devam ettiğini, ancak SEC'in yakın zamanda bir Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonunu (Bitcoin Spot ETF) onaylayıp onaylamama konusunu doğrudan ele almadığını söyledi. Kamuya uygun açıklamalar yapılmadan yüksek getiri uyarısını yineleyerek kripto alanındaki çoğu projenin "başarısız olma olasılığının" yüksek olduğunu sözlerine ekledi. SEC başkanının sözleri, Senatörler Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand'ın, kabul edilirse Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'na SEC'in aksine “geçerli dijital varlık spot piyasaları üzerinde net yetki” verecek bir yasa tasarısı önermesinin ardından geldi. Her iki ABD milletvekili de kripto para birimleri konusunda CFTC ve SEC arasında düzenleyici otoritenin en iyi dengesini bulmayı görüşmek üzere Haziran ayında Gensler ile bir araya geldi. Kripto alanındaki birçok kişi, Amerika Birleşik Devletleri'nde birden fazla devlet kurumunun yorumuna tabi olabilecek düzenleyici netlik eksikliğini eleştirdi. Gensler, yatırımcı koruması sağlamak amacıyla defalarca kripto projelerini SEC'e kaydolmaya çağırdı.
Read Entire Article