SEC Başkanı Yine Rahat Durmadı ve Önemli Bir İstekte Bulundu!

2 years ago 106

Bugün Erken saatlerde Financial Times, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'in, kripto ile ilgili her şey için bir kural kitabı oluşturarak kripto varlıklarını yeterli şekilde düzenlemek için SEC ile Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) arasında oybirliği istediğini bildirdi.

Kripto İşlerini Düzenlemek İçin Tek Bir Kitap

SEC ve CFTC arasında, hangi kurumun kripto para ticareti üzerinde düzenleyici kontrole sahip olacağı konusunda süregelen mücadeleyi göz önünde bulunduran SEC başkanı Gensler, sektöre rehberlik etmesi ve düzenleyici boşlukları kapatması gerektiğini söylediği bir kripto kural kitabı çağrısında bulundu.

Gensler, kötü aktörlerin mevcut düzenleyici boşluklardan yararlanmaması ve dolandırıcılık ve manipülasyonlar yapmaması için tek bir kural kitabının gerekli olduğunu belirtti. Dolandırıcılık ve manipülasyonlar kripto alanında oldukça yaygın ve bazıları bunu düzenleme eksikliğine bağlıyor.

Gensler şu açıklamayı yaptı;

‘’Çiftten bağımsız olarak tüm ticareti koruyan borsayla ilgili bir kural kitabından bahsediyorum. Menkul kıymet tokenine karşı, emtia tokenine karşı.’’

Buna göre, SEC Başkanı, SEC ve CFTC arasında potansiyel düzenleyici boşlukları kapatacak bir Mutabakat Zaptı (MoU) üzerinde çalıştığını söyledi. SEC, kripto para birimlerini menkul kıymetler olarak görürken, CFTC onları altın gibi emtialar olarak görüyor.

İki ABD Senatörü Yasayı Tanıttı

CNBC'ye göre, bu ayın başlarında, Senato Tarım Komitesi'nde yer alan New York'tan bir Demokrat olan Senatör Gillibrand ve Bankacılık Komitesi'nde Wyoming'den birinci dönem Cumhuriyetçi olan Senatör Lummis, açıklamalarda bulundu.

Tasarı, dijital varlıkları buğday veya petrol gibi emtialar olarak sınıflandırması nedeniyle, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nu gelişmekte olan sektörde görev yapması için güçlendirecek. Bu sınıflandırma, menkul kıymetler politikası uygulayan SEC'in aksine, CFTC'nin yetkisi dahilinde olacak.

Senatörlerin tasarıya şu şekilde atıfta bulunuldu:

‘’Dijital varlıkları mevcut yasalara entegre ederken sorumlu finansal yeniliği, esnekliği, şeffaflığı ve sağlam tüketici korumalarını teşvik eden dijital varlıklar için eksiksiz bir düzenleyici çerçeve oluşturacak, iki partili bir yasadır.’’

Mevzuatın en çarpıcı kısmı, Amerikalı yatırımcılara ve tüketicilere sunulan dijital varlıkların çoğunluğunun tanımı durumunda. Tasarı, varlıkları ve dijital para birimlerini “yardımcı varlıklar” olarak adlandırdı.

Read Entire Article