SEC’den Büyük Kripto Adımı! Düzenlemeler Şekilleniyor!

2 years ago 92

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yaşam bilimleri sektörü ve kripto para birimleriyle ilgili başvurularla ilgilenmek üzere özel ofisler oluşturacak. Düzenleyici kurum bu gelişmeyi 9 Eylül'de duyurdu ve Endüstriyel Uygulamalar ve Hizmetler Ofisi ile Kripto Varlıklar Ofisi’nin en yeni ofisleri olacağını söyledi.

Halihazırda departman altında kurumsal açıklama dosyalama işlemlerini yürüten yedi özel ofis bulunuyor ve bu yeni ofisler Şirket Finansmanı Bölümü'nün Açıklama İnceleme Programı (DRP) altında olacak.

Kripto'nun Büyümesi Tetikledi

Ajansın bir yetkilisi yaptığı açıklamada, bu yeni ofisleri oluşturma kararının, kripto varlık ve yaşam bilimleri endüstrilerindeki son büyümeye ve daha uzmanlaşmış desteğe duyulan ihtiyaca dayandığını söyledi.

SEC'in DRP direktörü Renee Jones şu açıklamayı yaptı:

Bu yeni ofislerin oluşturulması, DRP'nin kripto varlıkları, finansal kurumlar, yaşam bilimleri ve endüstriyel uygulamalar ve hizmetler alanlarındaki odağını geliştirmesini sağlayacak ve misyonumuzu yerine getirme yeteneğimizi kolaylaştıracaktır.

Bu arada ofis, DRP tarafından yapıldığı gibi kripto varlıkları için inceleme başvurularını sürdürüyor. SEC, bu ofis ile kripto varlıklarla ilgili benzersiz ve gelişen dosyalama inceleme sorunlarını ele almak için kaynaklara ve uzmanlığa daha iyi odaklanabileceğine inanıyor.

SEC Başkanı Kararlı

Yeni ofis, SEC'in kripto para birimlerini düzenleme konusundaki kararlılığını gösteriyor. SEC başkanı Gary Gensler çeşitli vesilelerle piyasadaki kripto para birimlerinin çoğunun kayıtsız menkul kıymetler olduğunu söyledi.

Bunu 8 Eylül'de yaptığı bir konuşmada yineledi ve şu açıklamayı yaptı:

Bu binlerce kripto menkul kıymet tokeninin teklifleri ve satışları menkul kıymetler yasaları kapsamındadır.

Ayrıca, kripto para birimi yaratıcılarını, tokenlerini uygun olduğunda menkul kıymet olarak kaydettirmek için SEC ile birlikte çalışmaya çağırdı ve ekledi:

Yatırımcılar, gelişeceğini düşündükleri yatırımlar ile batacağını düşündükleri yatırımlar arasında ayrım yapmalarına yardımcı olacak açıklamaları hak ediyor. Yatırımcılar dolandırıcılık ve manipülasyona karşı korunmayı hak ediyor.

Read Entire Article