SEC’in Acıması Yok! Bu Coin’in Başı Belada!

2 years ago 75

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 1,5 milyon dolar değerinde kayıtsız kripto para sattığı iddiasıyla Chicago Crypto Capital'e dava açtı. Bu token’ları, Ağustos 2018'den Eylül 2019'a kadar dikkat çekmeden yatırımcılara satıldığı vurgulandı.

SEC, Chicago merkezli bir DeFi danışmanlık firması olan Chicago Crypto Capital'in sahibi ve başkanı Brian B. Amoah la birlikte, Darcas Oliver Young ve Elbert Elliott'un 100 yatırımcıya en az 1,5 milyon dolar değerinde BXY Token adı verilen kripto varlıkları sattığını iddia etti.

BXY Token Nedir

Olayı anlamak için öncelikle BXY tokenlerinin geçmişini bilmemiz gerekiyor. BXY, şu anda feshedilmiş olan Chicago merkezli bir başka kripto borsası Beaxy'nin yerel kripto para birimiydi. Borsa 2018 yılında, ekip genişletme ve proje geliştirme için sermaye toplamak amacıyla bir dizi yatırımcıya BXY kripto token’ları satmıştı.

Beaxy borsası Chicago Crypto Capital ile bir anlaşma imzaladı ve ardından Chicago Crypto Capital yatırımcılara BXY token’ları satmaya başlamıştı.

SEC Birçok İddiada Bulundu

Chicago Crypto Capital, satılan her bir BXY Token’ı üzerinden %150'ye varan bir kâr payı elde etti. Yatırımcılara sermayenin Beaxy tarafından operasyonlar, pazarlama ve diğer işlevler için kullanılacağı söylendi, ancak bu fonların çoğu Amoah'ın seyahat ve yemek dahil olmak üzere kişisel harcamaları için kullanıldı.Chicago Crypto Capital, BXY Token’larını satarken yatırımcıları Beaxy ile yaptığı anlaşma hakkında bilgilendirmemekle kalmadı, aynı zamanda bu token’lar bazı yatırımcılara da teslim etmedi.

Yukarıda adı geçen kişiler de tekliflerinde maddi olarak yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunmuşlardır. Yatırımcıları ne BXY'deki bireysel yatırımları hakkında ne de 2019'da Beaxy'de meydana gelen mali ve yönetim sorunları hakkında bilgilendirmemişlerdi.

SEC ayrıca, BXY teklifinin komisyona kayıtlı olmadığını ve kayıttan muafiyeti karşılamadığını belirtti. Ayrıca, Chicago Crypto Capital'den sanıkların hiçbiri de geçmişte SEC'e komisyoncu olarak kayıtlı değildi.

SEC, davayı daha fazla araştırmak ve sanıkların yeni kripto varlıklar teklif etmesini engellemek istiyor.

Kısa bir süre önce SEC Başkanı Gary Gensler, yaptığı bir konuşmada kripto token’ların büyük çoğunluğunun menkul kıymet olduğunu ve satışlarının menkul kıymetler yasaları kapsamında olduğunu yineledi. Yine Gensler’e göre menkul kıymet olmayan kripto tokenlar ise yalnızca az sayıda tokenı temsil etmekte.

Read Entire Article