SEC ve Ripple (XRP) Davasında Son Gelişmeler: Dava Hız mı Kazanıyor?

2 years ago 127

SEC’in Ripple’a dava açmasının üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Bu süreçte SEC, Ripple’ın bir menkul kıymet olduğunu ve yasa dışı para aktarımı yaptığını savunuyor. En son SEC’in mahkemeye ilettiği belgelerde düzenleme isteği mahkeme tarafından reddedilmişti. Bunun sonrasında Ripple avukatı Jeremy Hogan, 8 Nisan’da yani bugün dava ile ilgili beklentilerini paylaşıyor.

SEC ve Ripple Ortak Görüşme

Hogan, Ripple sanıklarının cevaplarının bugüne kadar gelmesi beklendiğinden bu paylaşımları yaptığını açıklıyor. Daha önce Ripple sanıkları Brad Garlinghouse ve Chris Larsen, SEC’in mahkemeye sunduğu belgelere cevap sunmak adına bugüne kadar bir süre uzatma talebinde bulunmuştu.

Bu süreçte SEC’in herhangi bir ek keşif talebinin gerekliliğini hakkında mahkemeye ayrıntılı bilgi paylaşması da bekleniyor. Mahkeme, hem SEC’in hem de Ripple’ın bir araya gelmelerinin ve görüşmelerinin talimatını veriyor. Dolayısıyla bu gelişmelerle taraflar, en geç bir hafta içerisinde mahkemenin onayı ile önerilen ortak bir programda sunumlarını yapacaklar. Avukat Jeremy Hogan, Ripple’ın sanıklarının cevaplarını ilettiklerini bildiriyor. Bununla birlikte Hogan, SEC’e tanınan süreç içerisinde ek keşif için yeterli vakti bulamayacağını ve artık netliklerin sağlanacağını öngörüyor.

Durum SEC’e Bağlı

Hogan, tarafların cevaplarını ve taleplerini mahkemeye ne kadar hızlı sunarlarsa bu görüşme için sürecin o kadar hızlı başlayacağını da belirtiyor. Ripple, hızlı bir şekilde mahkemeye cevap verdiği için şu anda durum tamamen SEC’e bağlı gibi gözüküyor. Ayrıca Hogan, tarafların özet kararlarının dosyalanması ve sonuçlandırılması için de bir zaman çerçevesi belirlenmesi gerektiğini söylüyor. Hogan, bu özetler sunulduktan sonra teorik olarak davanın ne yönde ilerleyeceğinin belirlenebileceğini iletiyor.

Tüm bunların yanı sıra Ripple, aslında davadan bağımsızlaşmış olarak gözüküyor. Hem hükümetler ve bankalarla yapılan ortaklıklar hem de altyapılarına NFT’lerin eklenmesi gibi güncellemelerle Ripple, sağlam adımlarla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Read Entire Article