SEC ve XRP’nin İhraççısı Ripple Arasındaki Davada Kritik Gelişme!

2 years ago 97

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Ripple arasındaki dava, William Hinman'ın yaptığı meşhur konuşmayla ilgili belgelerin mahkemeye sunulmasının emredilmesiyle yeniden hareketlendi. Mahkeme, SEC'in söz konusu belgelerin avukat-müvekkil gizliliği kapsamında kalması talebini reddetti.

Mahkeme SEC'in Talebini Reddetti

Davayı yakından takip eden ve XRP topluluğunun önemli isimlerinden biri olan avukat James Filan, davaya bakan yargıç Netburn'ün SEC'in iddiasını çürüttüğünü paylaşmak için Twitter hesabını kullandı.

Yargıç Netburn, SEC'den mahkemede Hinman'ın konuşmasıyla ilgili belgeleri hazırlamasını talep etti. Mahkeme emrinde, iletişimin birincil amacının komisyona yardımcı olmak için yasal tavsiye sağlamak olmadığı, SEC'in mahkemenin kamera incelemesi için önerilen iki metni gözden geçirerek sunması gerektiği vurgulandı. Yargıç, ayrıca ABD'li düzenleyicinin geçmişte belgeleri ikili görüşme süreci adı altında avukat-müvekkil gizliliği kapsamında korumaya çalıştığını belirterek, bu iddiayı da reddetti.

SEC, avukat ve müvekkil arasındaki iletişimin gizli olması gerektiğini ve bu yüzden kayıtların gizli tutulmasını savunuyor, ancak mahkemeye göre hukuki tavsiye almak ve sağlamak amacıyla yapılan görüşmenin gizlilik kapsamında olması söz konusu olamaz.

Hinman'in Meşhur Konuşması

SEC, Hinman'ın konuşmasında şahsi görüşlerini yansıttığını ve bunun SEC'in politikasını yansıtmadığını belirtiyor. Yargıç Netburn, belgelerde Hinman'ın SEC'in yerine konuşmadığını ve farkı tartıştığını belirtiyor. Emir, SEC'in belgelerin ortaya çıkmasının önüne geçmek için konuşmanın asıl amacından uzaklaştığını belirtiyor. SEC, Hinman'ın söylediklerinin aldığı pozisyonlarla hiçbir ilgisi olmadığı gerekçesiyle bir süredir konuşma kayıtlarının önüne geçmeye çalışıyor.

Bilindiği üzere SEC’nin eski yöneticilerinden olan William Hinman, 2018 yılında yaptığı bir konuşmada Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymet olmadıklarını belirtmişti. Ripple, XRP’nin bazı konularda Ethereum’la ciddi benzerlikler gösterdiğini ve XRP’nin de menkul kıymet olmasının söz konusu olmayacağını savunuyor. XRP'nin ihraççısı, Hinman konuşmasından önce kurum içinde yapılan hazırlıklar ve konuşmalarla ilgili belgelerin de mahkemeye sunulmasını talep ediyor.

Read Entire Article