Sektör Bu Gelişmeyi Konuşuyor! Kripto Paralar ABD’li Dev Banka JPMorgan’ı Alt Etti

2 years ago 99

Kripto paralar ayı piyasasının pençesinden kurtulmaya çalışırken, sektörde şaşırtıcı gelişmeler de meydana geliyor.

JPMorgan, 3 Yöneticisini Kripto Sektörüne Kaptırdı

Bugünlerde bütün manşetler, iflas eden kripto para şirketlerini ve kapanan borsaları gündemlerine taşıyor. Ancak, kripto para endüstrisinin hala ayakta olduğuna dair heyecan verici gelişmeler de ortaya çıkıyor. JP Morgan yöneticileri Eric Wragge, Puja Samuel ve Samir Shah, ünlü finans kurumundan ayrılarak kripto para şirketlerindeki yeni görevlerine başladılar. Samuel dün LinkedIn'de “Digital  Curreny Group'ta kurumsal gelişim başkanı olarak göreve başladığımı paylaşmaktan heyecan duyuyorum. Dijital finansal sistemde değişimi yönlendiren enerjik bir ekiple birlikte yeni stratejik ortaklıklar kurmaya yardımcı olmaktan heyecan duyuyorum.” açıklaamsını yaptı. Coindesk ve kripto para yatırım şirketi Grayscale'in ana şirketi Digital Currency Group'a katılmadan önce Samuel, JP Morgan'da Dijital İnovasyon Başkanı olarak görev yapıyordu.

Samuel ayrıca "JP Morgan'daki eski meslektaşlarıma inanılmaz ve son derece mükemmel üç yıl için ve aynı zamanda Citi Ventures ve New York Life Ventures'taki eski meslektaşlarıma profesyonel yolculuğumun bir parçası oldukları için teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı. JP Morgan'da eski bir genel müdür olan Eric Wragge, Algorand Vakfı aracılığıyla Web3 dünyasına katıldı. Bir kripto para protokolü ve blockchain şirketi olan Algorand tarafından yapılan bir paylaşıma göre, Wragge vakfın yatırım komitesine başkanlık edecek. Wragge aynı zamanda, hem geleneksel sermaye piyasalarında hem de merkeziyetsiz finansta küresel girişimlere ve stratejik ortaklıklara liderlik edecek. Wragge dün yaptığı açıklamada, “Önde gelen bir küresel yatırım bankasından geliyorum. Bir Katman 1 blok zincirinin geleneksel finansın birçok yönüne karşı rekabet etmesi ve onu geliştirmesi için tavizsiz performans gereksinimlerini anlıyorum” açıklamasını yaptı.

Yeni Heyecan...!

Son olarak, eski JP Morgan bankacısı Samir Shah Pazartesi günü yaptığı açıklamada, yatırım bankasından Web3 yatırım şirketi Pantera Capital'de baş işletme görevlisi olmak için ayrıldığını duyurdu. Shah, LinkedIn'de “JPMorgan ile 12 harika yıldan sonra, yeni bir profesyonel hayata başlayacağımı paylaşmak benim için büyük bir mutluluk. Pantera Capital'e Operasyon Direktörü olarak katılacağımı paylaşmaktan heyecan duyuyorum." ifadesini kullandı.

Pantera Capital'e katılmadan önce Shah, JP Morgan'da varlık yönetimi satışları ve dijital çözümlerin başkanı olarak görev yaptı. Bu gelişme, ilk olarak Coindesk tarafından bildirildi. Projelerdeki yeni işe alımlar ve yatırımlar, boğa piyasasının heyecanla beklendiğinin somut bir işareti.

Read Entire Article