Şeytan Ayrıntıda Gizli! Tarihi Kripto Para Davasında 7 Detay!

1 year ago 52

Önceki yıllarda kripto paraların daha sıkıcı monoton günleri de vardı. Fakat son birkaç yıldır gündem nefes aldırmıyor. Bitcoin ve kripto para endüstrisi büyüyor. Halen erken dönemde olduğu için hızla büyüyor ve bu büyüme sırasında bazı sorunlar da ortaya çıkıyor. Bugünlerdeki tek fark güncel sorunlarla birlikte geçmişteki hataların da ele alınıyor oluşudur.

Binance Davası

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu'nun Binance borsasına açtığı dava son zamanlardaki en büyük olaylardan biriydi. Kral kripto para birimi yeniden 28.000 doları kaybetti. Bitcoin fiyatı 27.000 doların da altına düştü. Bu dava geçmişte Bloomberg veya diğerlerinin iddialarından çok daha fazlasını içeriyor. CFTC somut deliller ışığında birçok başlıkta kripto para borsasını suçluyor. Bu tarz davalar bize düzenleyici kurumların kripto paralara karşı yaklaşımıyla ilgili de fikir veriyor.

Örneğin en önemli birinci detay CFTC’nin SEC’in aksine Bitcoin, ETH, LTC, USDT, BUSD'yi emtia olarak görmesidir. Bu altcoinlerin emtia olarak sınıflandırılması bunlara benzer çok sayıda varlığın da yakasını SEC’den kurtarıp CFTC’ye bağlanabileceği anlamını taşıyor. Paxos’a karşı Wells bildirimi gönderen SEC, BUSD’nin menkul kıymet olduğunu iddia etmişti.

Bu arada Coinbase Baş Hukuk Sorumlusu Paul Grewal, iki ABD düzenleyicisi arasındaki anlaşma eksikliğini eleştirerek şunları söyledi;

“Görünüşe göre bir menkul kıymet aynı zamanda bir emtia da olabilir, ancak olmadığı zamanlar hariç. Bu da hangi düzenleyiciye ne zaman sorduğunuza bağlı. Eğer kafanız karıştıysa, yalnız değilsiniz. Amerikan hukukunun sunabileceği en iyi şey gerçekten bu mu?"

Binance CEO’sunu Hacklediler

İlginç bir şekilde CFTC, "Zhao'nun telefonundan" Signal mesajlarını ve grup sohbetlerini topladığını belirtti. imdi pek çok kişi bunun nasıl mümkün olduğunu merak ediyor. CFTC, "Zhao, Signal üzerinden otomatik silme işlevi etkinleştirilerek çok sayıda Binance yetkilisi, çalışanı ve temsilcisiyle çok çeşitli amaçlar için iletişim kurdu" dedi. Eğer Signal iddia ettiği gibi verileri yedeklemiyor ve otomatik olarak saklıyorsa geriye tek bir seçenek kalıyor. O da CZ’nin telefonuna sızıldığı ihtimali. Ya da Signal mesajları yedekliyor ve ABD’li kurumlarla bunları paylaşıyor.

Eğer ABD’li kurumlar gizlilik odaklı mesajlaşma uygulamasındaki konuşmalarınıza kadar her şeyinize erişebiliyorsa dünya gözetim noktasında bambaşka bir seviyeye gelmiş demektir. Bu gerçekten berbat bir duygu.

Terörist Faaliyet Suçlamaları

CFTC’nin diğer iddiası ise firma personellerinin "yasadışı faaliyetleri" kolaylaştırdığı hususudur. Binance yetkilileri, çalışanları ve temsilcileri, Binance platformunun potansiyel olarak yasadışı faaliyetleri kolaylaştırdığını kabul ettiği iddiası da kişisel verilerin ihlaliyle kurum tarafından tespit edilmiş. Özellikle eski uyum şefi Samuel Lim'in "HAMAS işlemleriyle ilgili" bilgi aldığı Şubat 2019'daki bir olaya atıfta bulunuldu. Dosyaya göre Lim, bir meslektaşına genellikle "küçük meblağlar" gönderdiğini, çünkü "büyük meblağların kara para aklama anlamına geldiğini" açıklamıştır.

Tek Adam CZ

CFTC, Binance borsasının Amazon Web Services gibi şirket hizmetleri için CZ’nin kendi kişisel kredi kartıyla ödeme yapmasını örnek göstererek onu tüm Binance şirketlerindeki tek ana yönetici olduğunu vurguladı.

VIP Program Avantajları

CFTC, müşterileri platforma erişmek için sanal özel ağlar (VPN'ler) kullanmaya teşvik ettiği iddiasına ek olarak, VIP müşteriler için avantajların bir kısmının, hesaplarıyla ilgili herhangi bir kolluk kuvveti soruşturması hakkında "hızlı bildirim" verildiğini de iddia etti.

Düzenleyicileri Umursamadılar

Altıncı olarak CFTC’nin iddiası düzenleyicilerin umursanmayışıyla ilgiliydi. Kurum Binance borsasını "federal yasadan kaçmak için kasıtlı, stratejik kararlar" almakla suçladı. Dosyalama, 2018 yılında Binance yöneticileri arasında ABD borsasına yönelik stratejisi ve küresel borsa için düzenleyiciler tarafından uygulanan yaptırımlara uyma konusundaki iç mesajlara kadar uzanıyor.

Para Cezaları ve Tedbir Kararları

Belgenin sonuna doğru, emtia düzenleyicisi, soruşturmaları çözmek için cezaların ödenmesinin yanı sıra, para cezaları, iddia edilen yanlış eylemlerinden elde edilen ticari karların, maaşların, komisyonların, kredilerin veya ücretlerin iadesini istediğini söyledi. Ayrıca daha fazla ihlale karşı daimi tedbir kararı alınmasını emretmektedir.

Read Entire Article