SHIB, DOGE ve 3 Altcoin’de Önemli Veriler!

2 years ago 98

Kripto para piyasaları, FED’in faiz artırımı yapacağı yönündeki beklentilerin ardından  Cuma günü iki haftanın en düşük seviyelerine geriledi. Toplam kripto para piyasa değeri, Cuma günü 1,23 trilyon dolara yakınken %4,0'ın üzerine düşerek Cumartesi günü 1,175 dolar seviyelerinde seyrediyor. Peki, popüler altcoin’lerde dikkat edilmesi gereken noktalar nereler?

Tezos (XTZ)

Kripto para sosyal zeka analitik web sitesi Lunacrush'a göre, Tezos'un sosyal hakimiyet puanı, haftanın başındaki %2,0'a yakınken Cumartesi günü %3,7'ye yükseldi. Tether, kripto piyasası yorumcularının Tezos ekosisteminde yeni Merkezi Olmayan Finans (DeFi) fırsatlarının kilidini açacağını söylediği bir hareket olan Tezos blok zincirinde USD sabitli, tam destekli stabilcoin USDT'yi piyasaya sürdüğünü açıkladıktan sonra bu artışın geldiği görülüyor.

XTZ/USD Cuma günü yaşanan düşüşle paralel olarak %10'dan fazla bir gerileme yaşarken, kripto para birimi haftayı yeşil ve %5'e yakın kazançlarla kapatma yolunda ilerlemeye devam ediyor. XTZ yazının yayına hazırlandığı sırada 1,88 dolardan işlem görüyor.

Solana (SOL)

Lunarcrush'ta haftaya %1.7 civarında bir sosyal baskınlık puanı ile başlayan Solana, haftayı %7.5'e yakın bir puanla kapatacak gibi görünüyor. Solana'nın geliştiricileri, bu hafta Güney Kore kripto projelerini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir fon açıkladı.

Fiyat hareketi açısından, SOL/USD yazının kaleme alındığı sırada 35 dolar civarında işlem görüyor ve geçen haftanın en düşük seviyelerini test ediyor.

Cardano (ADA)

Cardano, Lunacrush'ta geçen hafta bu sefer yaklaşık %1.6'dan yaklaşık %2.7'lik bir sosyal baskınlık puanı ile haftayı sonlandırmaya hazır görünüyor. Daha geniş kapsamlı makro/kripto piyasası koşullarına rağmen, ADA/USD fiyatı Cumartesi gününden itibaren art arda ikinci hafta yükseliş yaşamış oldu. Kripto para birimi, geçen haftaki yaklaşık %18'lik kazancı takip eden haftada yaklaşık %6.5 artışla yazının kaleme alındığı sırada 0,57 dolardan işlem görüyor.

Kripto yatırımcıları, Cardano blok zincirinin bu ayın sonlarında beklenen ve bazı önemli yükseltmeler sunacağı bilinen Vasil hardfork'undan önce, son zamanlarda FOMO sergiliyor olabilir.

Dogecoin (DOGE)

Memecoin, geçen hafta çok az değişiklikle Cumartesi günü yaklaşık %2,5'lik bir sosyal baskınlık puanına sahipti. Ancak bu, DOGE/USD'yi daha fazla düşüşten korumak için yeterli olmadı ve kripto para birimi Cumartesi gününden itibaren %5.8 daha düşerek art arda altıncı haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor. Dogecoin ayıları, kripto para birimi şu anda 0.070 dolar civarında el değiştirirken, 0.065 bölgesinde daha önceki yıllık düşük seviyeleri test ediyor.

Shiba Inu (SHIB)

Kendisini “Dogecoin katili” olarak tanımlayan diğer memecoin Shiba Inu’nun, Lunacrush’taki sosyal hakimiyet puanı Cumartesi günü yaklaşık %1,3’ten %2,0’a yükseldi. Ancak SHIB/USD de zor bir hafta geçirdi, %5.0'dan fazla düşüşle yazının kaleme alındığı sırada 0,0000096 dolardan işlem görüyor. Shiba Inu, daha geniş kripto para piyasası koşullarının iyileşmemesi durumunda 0.0000087 dolar alanındaki yıllık en düşük seviyeleri test edebilir.

Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolayısıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Read Entire Article