SHIB ve DOGE’de Beklenen Veriler Açıklandı: Bu Tarihe Dikkat!

2 years ago 92

Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası, umut vaat eden bir toparlanma sürecinin arından yeniden ivme kaybetmeye başladı.

Santiment: Balina Kaynaklı Satış Bakısı, Fiyatı Düşürdü

Popüler meme coin'ler Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) son rallileri ile yeniden heyecan yartmıştı. Ancak, piyasadaki ralli kısa soluklu oldu. Kripto veri şirketi Santiment'e göre, büyük miktarda SHIB ve DOGE tutuan balinaların gerçekleştirdiği devasa işlemler sonrası ortaya çıkan satış baskısı nedeniyle meme coin'ler değer kaybetti. SHIB, %25'lik rallinin ardından neredeyse bütün kazançlarını tekrar kaybetti. Fiyat artışı sonrası balinaların kar elde etmek istemesi, ralliyi sona erdirdi. Gerçekleşen çok sayıda büyük işlem, balinaların milyonlarca dolar değerinde SHIB sattığını ortaya çıkardı.   Santiment tarafından sağlanan verilerin gösterdiği gibi,  hem Dogecoin hem de Shiba Inu balinalarının fonlarını aktif olarak borsalara kaydırdı. 100.000 doların üzerindeki işlemlerde patlama yaşandı.

Dogecoin de satış baskısı ve balina davranışları nedeniyle son 60 gündür gördüğümüz seviyeye düştü. İşlem hacmi eksikliği göz önüne alındığında, özellikle balinaların her iki varlık üzerindeki desteği olmadan, önümüzdeki günlerde başka bir toparlanmave rallinin gerçekleşmesi olası değil.  Dogecoin fiyatı, Dogechain'in piyasaya sürülmesi sayesinde son zamanlarda ivme kazanmıştı. Yeni blok zinciri platformu, Dogecoin için bir katman 2 olarak karşımıza çıkıyor. Bu, DOGE kullanıcılarına DeFi erişimi sağlıyor ve yeni kullanım durumları için fırsatlar sunuyor. Yeni platformun kullanıcılardan büyük ilgi görmesi ile token fiyatında ani bir yükseliş yaşanmıştı. Geçen hafta piyasaya sürülmesinden bu yana platform, büyük cüzdan adreslerinden ilgi gördü. Kısa sürede çok büyük işlemler de oldu.

'Birleştirme', SHIB ve DOGE Fiyatını Etkiler mi?

Son zamanlarda, DOGE ve SHIB rallileri, bir memecoin sezonunun ortaya çıkacağına dair umutları artırdı. SHIB son birkaç gün içinde ani bir yükseliş yaşarken, DOGE bir hafta boyunca istikrarlı bir şekilde değer kaydetmişti. Piyasa çalkantılı zamanlar yaşamaya devam ederken, Bitcoin'in fiyat hareketi de bu noktada büyük önem teşkil ediyor.

Ancak, BTC bugün yine ivme kaybetti. Bununla birlikte, devam eden Bitcoin rallisinin sadece kısa vadeli bir ölü kedi sıçrama olma ihtimali var. Uzmanlar, önümüzdeki birkaç ayda Bitcoin'in fiyatta önemli bir düşüş görebileceğine inanıyor. Ancak, topluluk ayrıca 15 Eylül için planlanan Ethereum Birleşmesini de bekliyor. Birçok analist Birleştirme'nin mevcut ayı piyasası döngüsü için bir katalizör olabileceğine inanıyor. Bu gelişme, meme coin fiyatları da etkileyebilir.

Read Entire Article