Shiba Coin Hikayesi Artık Bitti Mi? Shibarium ve Shib Son Durum!

1 year ago 77

Çoğu gün hacim bakımından Dogecoin’i gerisinde bıraktı ve rakibini piyasa değerine göre kısa süreliğine de olsa alt etti. Doge killer olarak doğan ve onun tahtını elinden bir süreliğine de olsa alabilen tek altcoin bulunuyor. O da en büyük ikinci meme token olan Shiba Coin’dir. Peki artık Shiba Coin neden eskisi kadar talep görmüyor? Ralliler neden devam etmedi? Bundan sonrası için beklentiler neler?

Shiba Coin Son Durum

Shiba Inu (SHIB), 2020-2021 boğa piyasası sırasında hızla yükselişe geçen popüler bir meme coindi. Ancak, piyasadaki gerilemeden bu yana SHIB büyük FUD’a kurban gitti. FUD, rakipler, eleştirmenler ve medya kuruluşları dahil olmak üzere çeşitli kaynaklardan gelebilir ve fiyat durgunluğuna yol açabilir. FUD'a ek olarak, benimseme, fayda ve yatırımcı güveni eksikliği de dahil olmak üzere diğer bazı faktörler de fiyat durgunluğuna katkıda bulunabilir. SHIB popülerlik kazanmış ve önemli bir topluluk tarafından takip ediliyor olsa da, hala nispeten yeni ve spekülatif bir kripto para birimi olarak kabul ediliyor ve bu da onu fiyat durgunluğuna ve volatiliteye karşı daha savunmasız hale getiriyor.

Shibarium etrafındaki FUD son zamanlardaki düşüşün temelini oluşturuyordu. Ancak son Shibarium güncellemesi ekibin işine odaklandığını ve FUD’ı umursamadığını gösteriyor. Bu uzun vadede elle tutulur iyileştirmeler ve ürünlerin toplulukla buluşmasıyla hissiyatın yeniden toparlanabileceğini gösteriyor. Halen Shiba Coin, Doge ve diğer rakiplerinin özendiği eşsiz özellikle ve uygulamalara sahip.

Shibarium Son Durum

Layer2 ölçeklendirme çözümü, blockchain teknolojisinde mevcut bir blockchain ağının üzerine oturan ve ölçeklenebilirliğini ve işlem verimini artırmayı amaçlayan ikinci katman bir protokolü tanımlamak için kullanılan bir terimdir. L2 çözümleri, Ethereum gibi ağların kullanımıyla ilişkili tıkanıklığı ve yüksek ücretleri azaltmak için tasarlanmıştır.

Shibarium, Shiba Inu ekosistemi için SHIB sahipleri için daha hızlı ve daha ucuz işlemler sağlamayı amaçlayan bir layer2 çözümüdür. Shibarium'un test ağının lansmanı 2021'in sonlarında duyuruldu, ancak bazı teknik sorunlar ve gecikmelerle karşılaştı ve SHIB topluluğu arasında belirsizliğe neden oldu. O zamandan beri, Shibarium geliştiricileri bu sorunları ele almak ve platformu iyileştirmek için çalışmakta ve Shibarium'un ilerleyişi hakkında topluluğa düzenli güncellemeler sağlamaktadır.

Shiba proje lideri Shytoshi Kusama'ya göre Shibarium'un test ağı yeniden çalışıyor. Çekirdek geliştirici, tamamlanan belgeyi kendi iletişim platformunda topluluk üyeleriyle paylaştı. Belge, Shibarium proof of stake mekanizması ve Ethereum Shibarium Köprüsü'nün nasıl ilişkilendirildiği de dahil olmak üzere çeşitli özellikler hakkında bilgi veriyor. Shibarium'un proof of stake (PoS) zinciri işlemleri işlemek için yan zincirleri kullanırken, köprü Shibarium ve Ethereum arasında çift yönlü bir işlem ortamı sağlıyor. Buna ek olarak Shibarium, Unification Foundation ile işbirliği içinde SHIB sahipleri için yeni bir cüzdan özelliğini de tanıttı. Shibarium PoS zinciri için yeni cüzdan, kullanıcılara bir dizi özellik sundu. Cüzdanın en önemli avantajlarından biri, kullanıcıların SHIB tokenlerini Ethereum'daki işlem maliyetinden 10.000 kat daha az olduğu iddia edilen düşük bir maliyetle hızlı bir şekilde gönderip almalarına olanak tanıyan sorunsuz varlık transferi ve depolama yetenekleridir.

Genel olarak, geliştiriciler Shibarium'un ortaya çıkışıyla bazı önemli avantajlar elde etmeyi amaçlamaktadır. Temel özellikler arasında güvenlik, şeffaflık, verimlilik, maliyet etkinliği ve ademi merkeziyetçilik yer almaktadır.

Sorumluluk Reddi: Bu yazıda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının farkında olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.
Read Entire Article