Shiba’da Önemli Bir Oylama Gerçekleşti: Sonuç Neler Getirecek?

2 years ago 103

Yakın tarihte yapılan bir duyuruya göre, Shiba Inu topluluğu 230 milyon token’a ulaştıktan sonra tüm BONE farming’i durdurma yönünde bir oylama gerçekleştirdi. Kalan 20 milyon token’ın ise doğrulayıcılar için saklanacağı ifade ediliyor.

BONE Farming Duracak Mı?

Elde edilen veriler göre topluluk üyelerinin yaklaşık %98'i, merkezi olmayan özerk bir kuruluş olan Doggy DAO aracılığıyla teklifin lehinde oy kullandı. Bun alternatif olarak katılımcılar dolaşımdaki arzın 270 milyon token’a çıkarılması yönünde de oy kullanabilirdi ancak görünüşe göre bu gerçekleşmedi. Yaklaşık bir hafta süren oylamanın, Shibarium.card'ın geliştirilmesinde çok önemli bir rol oynayacağını da belirtmekte de fayda var.

Bunlara ek olarak ekosistemin yönetişim token’ı olan BONE, çok beklenen Katman 2 ölçeklendirme çözümü tarafından yerel gaz token’ı olarak kullanılacak, bu da blok zincirinin üzerinde işlemler gerçekleştireceği anlamına geliyor.

Öte yandan doğrulayıcılar, onaylama işlemleri için BONE tokeni ile ödüllendiriliyor. Dolayısıyla ağın çalışır durumda kalmasını sağlamak için topluluğun 20 milyon token’ı güvence altına almak gerekliydi. Ayrıca Shibarium Layer 2 çözümünün beta testi lansmanının da 2022'nin üçüncü çeyreğinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Shibarium'un temel amacı, Shiba Inu'nun işlem ücretlerini önemli ölçüde düşürmek. Uzman isimlere göre ölçeklenebilirlik eksikliği, ikinci en büyük kripto para biriminin yerel blok zinciri olan Ethereum'un karşılaştığı en acil sorunlardan biri olmaya devam ediyor.

Shiba Inu Fiyatı

Piyasa değeri bakımından en büyük ikinci meme token konumunda bulunana Shiba, 0,0000071 dolara kadar geriledikten sonra tüm kripto para piyasası ile birlikte toparlandı. 0,000012 dolara kadar yükselene SHIB yazının kaleme alındığı sırada 0,000010 dolardan işlem görüyor.

Analistlere göre Shiba için şu anda 0,000012 dolar güçlü bir direnç olarak işlem görüyor ve bu seviyenin aşılması ile birlikte 0,000015 dolara hızlı bir hamlenin gelebileceği düşünülüyor. Ancak eğer mevcut seviyeler korunamazsa SHIB bir kez daha 0,0000097 dolarlık bölgeyi test edebilir.

Read Entire Article